Du er her: FORSIDEN>DAGSTUR TIL RØDØY 31.MAI 2017.
DAGSTUR TIL RØDØY 31.MAI 2017.

2017-07-27

DAGSTUR TIL RØDØY 31.MAI 2017.

Diakoniutvalget i Nordbygda inviterte bredt til å delta i opplevelser på Rødøy. Med fullstappet buss og medbrakt solist og organist, reiste vi på tross av småregn og mai-kulde til det som ble et særdeles trivelig opphold. Aina B. Sandvik med lokalkjennskap til øya, var leder og en ypperlig guide.  Ved foten av Rødøyløva tok Malin Arntsen imot oss i den herskapelige Klokkergården med morgenkaffe og senere deilig 3 retters middag og sangstund.

Innimellom var det gudstjeneste i Rødøy kirke der Magne Kolvik stilte opp som liturg og taler. Sent glemmer vi hans beretning om «sollys gjennom tårnvinduer» der det i overført betydning kan være lysstriper fra Gud som når fram til oss gjennom et bibelsted, et salmevers, det kristne budskapet  -  til trøst, styrke og tro. Han sluttet sin tale med ordene: «Det er i dette lyset vi kan hente livsmot og mot til å dø – når den tid kommer» .

Tone Rendahl Leithaug med tonefølge av Miroslav Mintchev beriket oss med vakker sang og musikk. Og «Syng i stille morgenstunder» til gammel folketone/kveding, var helt spesiell. Mintchev var også en ressurs som organist under samlingen i kirken.

Tid til å rusle litt rundt på øya, ble det også. Noen var i Havdurbrygga kystmuseum, mens andre tok spaserturen fra kaia opp til Klokkergården for å strekke litt på beina før middag og sosialt samvær.

Litt småregn – hva gjør vel det? Stemningen var på topp, og turen var absolutt vellykket! Takk for trivelig følge. NUM