Du er her: FORSIDEN>maler>Glitrende julekonsert i Halsa kirke
Glitrende julekonsert i Halsa kirke

2018-01-11
Foto: Tanja

Søndag 17. desember innbød Halsa Hornmusikk og venner til julekonsert i Halsa kirke. Under ledelse av dirigent Svein-Bjarne Mindrum, og med en munter og bestemt konferansier i Beathe-Iren Tømmerberg, ble det en glitrende opplevelse. Det er verdt å merke seg at alle medvirkende var lokale krefter – med unntak av dirigenten, som er fra Neverdal …

Konferansier satte tonen med en tankevekkende prolog. Elias Skogli var den første av vennene på podiet og sang trygt «Nå tennes tusen julelys», selv om han må ha blitt distrahert av mislyden fra et kortvarig teknisk problem. Ihra Wolden tok over pinnen med «Mary’s story», før hornmusikken slapp seg løs i «Let it snow».  Per Hanssen kom tilbake til gamle tomter for å synge «O, helga natt», med Oliver Engstad på orgel. Det vistes hvorfor han er en renommert sanger; som den eneste trengte han vel strengt tatt knapt mikrofon.

Hornmusikken lot oss så bli kjent med deres egne solister, og fikk samtidig fram at advent og jul ikke bare er idyll; Ann Olaug Taraldsen på althorn i «In the bleak midwinter» mens Solveig Pedersen sang «River». Så brøt jubel ut ved at korpset spilte «Oh Du Fröhliche», etterfulgt av Kristin Solhaugs inderlige «Vintersong».

Innholdet vekslet videre mellom gamle og nye julesanger. Hornmusikken gledet oss med «Deilig er den himmel blå», «The Christmas Song» og «Et lite barn så lystelig», mens Camilla Skoglund rørte ved hjerterstrenger med «Nordnorsk julesalme». Da bandet tro til med «uppgledjes alla», hvor Oliver Engstad til en forandring trakterte trekkspillet, ble jeg minnet om Jan Johanssons musikk. Per Hanssen fikk så mesterlig fram stemningen i «Stille natt».

Mot slutten ble vi ført fra det ene høydepunktet til det andre. Hornmusikken ga en så fengende versjon av «Feliz Navidad» at det rykket i dansefoten til soknepresten. Eivind Mikalsen og Oliver Engstad leverte en intens og personlig tolkning av «Eg veit i mimmerik ein borg», og Marlene Rendal, Hannah Danielsen og Vilde Solhaug avsluttet med en mektig fremføring av «Å, kom nå med lovsang», arrangert av Oliver Engstad. Helt til slutt stemmet vi alle i «Deilig er jorden».

En stor takk til Halsa Hornmusikk, dirigent og venner for en uforglemmelig førjulsstund.

RO

Alle Foto: Tanja