Ørnes Begravelsesbyrå

Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2005 klipp>Diakoniens formiddagstreff i Glomfjord
mblad 200501

Diakoniens formiddagstreff i Glomfjord

2009-12-04

møtes de i menighetssalen i kirken kl. 11 til fellesskap, gymnastikk, god mat og godt program. Vi tar en prat med lederen i Diakoniutvalget, Aud Breckan.

- Er det slik hele året?

- Ja, det er lett å huske, hver siste torsdag i måneden, så nær som desember, juni, juli og august. I juni bruker vi å ha busstur, i fjor var vi til Kjerringøy, året før til Klokkergården på Rødøy.

- Hvor lenge har dere holdt på?

- Vi begynte i begynnelsen av 70 årene da Nils Kåre Erlimo var prest her. Vi var i Tjongsfjorden på et møte, og der talte Erlimo så varmt om diakonitreff. Da stilte jeg meg villig til å bli formann, og det var jeg helt til 1990, da overtok Liv Strømslid som leder. Så begynte jeg igjen omkring år 2000.

Vi holder trofast på det samme opplegget. Vi begynner med trimm, som Gunnvor Halsan leder. Hun har vært trimleder i over 25 år, og hun leder trimmen på en trygg og ledig måte. Det er både morsomt og gjør godt for kroppen. Før Gunnvor var Birgit Buvik trimleder. Vi har også av og til skoleklasser på besøk fra skolen, og det er så hyggelig med den kontakten mellom bygdas yngre og eldre. En gang i året har vi også besøk av Frelsesarmeen fra Bodø, og da bruker Glomfjord sanitetsforening å stå for bevertningen.

Vi har alltid utlodning og andakt til slutt, og vi legger vekt på god mat. Vanligvis tar vi lederne i diakoniutvalget med hjemmefra hjemmebakt brød, vafler, syltetøy og kake, så kjøper vi inn pålegg. Etter trimmen gjør det godt å spise sammen.

Alle som har vært på formiddagstreffet i Glomfjord, kan bekrefte at maten er utsøkt. Her er det fint pyntede smørbrød, hjemmelaget syltetøy, gode vafler og kaker.

Aud forteller videre at de to andre medlemmene i diakoniutvalget er Aud Lundgård og Hagny Asp. Men  alle tre er nå passert 75 år, og at de ønsker avløsning etter menighetsrådsvalget til høsten. Da bør nye og yngre krefter overta.

Vi takker Aud Breckan for praten. Og alle som har vært på diakonitreffet i Glomfjord kan fortelle hvor hyggelig det var der. Her er en egen atmosfære av vennlighet, varme og omsorg.

Det er svært viktig både for kirken og hele Glomfjordsamfunnet at dette arbeidet blir ført videre. Vi håper at yngre krefter kjenner det som sitt kall å videreføre arbeidet.

OJT.