Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2005 klipp>KIRKENS OG FRIVILLIGHETSSETRALENS BESØKSTJENESTE
Menighetsblad 200502

KIRKENS OG FRIVILLIGHETSSETRALENS BESØKSTJENESTE

2010-07-05

KIRKENS OG FRIVILLIGHETSSETRALENS  BESØKSTJENESTEJorun Stormo besøker Lilly Kristensen

Jorun Stormo besøker Lilly Kristensen

Besøkstjenesten i Meløy er et samarbeid mellom menighetene i Den Norske Kirke og Meløy Frivillighetssentral.

Den omfatter mennesker som av ulike grunner og i kortere eller lengre perioder føler behov for samvær med et medmenneske.

Besøkerens oppgave er i første rekke å gi et annet menneske oppmerksomhet på samtaleplan. Det viktigste er å lytte og ha tid til samvær.

Besøkstjenesten kan tilby samtaler om tro og tvil, bønn og bibellesing for dem som måtte ønske det, men vil ikke presse dette på noen.

Besøkeren gjør en frivillig innsats. Det vanlige er en time hver uke, men det er rom for individuelle avtaler.

Ofte er besøkstjenesten en avlastning for pårørende.

Besøkstjenesten skal gi et tilbud som ikke dekkes av det offentlige, og skal derfor ikke utføre oppgaver som ligger til hjemmehjelp, hjemmesykepleie eller vaktmesterordning, men det er lov å være omtenksom og fleksibel.

Besøkeren har taushetsplikt om de forhold han/hun kan bli kjent med angående de som besøkes.

Menighetsbladet har vært på besøk hos Lilly Kristensen. Hun har en gang i måneden besøk av Jorun Stormo. (Menighetsbladet presiserer at personer nevnt ved navn i intervjuet har godkjent offentliggjøring.)

Hvorfor ønsker du besøk gjennom besøkstjenesten, Lilly?

Det er så koselig med besøk. Du vet at når en er blitt så gammel som jeg, blir behovet bare større og større. Jeg kommer meg ikke lenger ut så ofte p.g.a. helsa. Derfor er det fint å få besøk her hjemme. Jorun er en flott dame med mye godt humør. Hun har god tid til å sette seg ned å prate med meg. I tillegg er hun jo frisørdame, så nå kan jeg få ordnet håret når det passer slik. Jeg tror folk vet for lite om besøkstjenesten. Mange kan ha nytte av den hvis de baretør melde om behov.

-  Hvorfor ønsker du å være besøker, Jorun?

- Da jeg fikk spørsmålet var jeg nettopp kommet til Reipå. Jeg tenkte at dette var en fin måte å bli kjent med folk på. I tillegg til Lilly besøker jeg også Oleanna Norum. Det er så givende å besøke dem. De blir så glade når jeg kommer. Jeg føler det er godt å få gi av meg selv, men jeg vil understreke at jeg får tifold tilbake. Ofte er jeg i bedre humør når jeg går hjem.

- Hva snakker dere om?

- Om alt mulig. Vi både leser/synger og prater sammen. Vi diskuterer og snakker om dagligdagse ting, men også om åndelig spørsmål som opptar oss. Bibelen leser vi ofte fra

- Jeg vil komme med en anbefaling, sier Jorun:

- Det er veldig givende å være med i et slikt frivillig arbeid. Det kan anbefales på det sterkeste til andre. For nye på et sted er dette en god måte å skaffe seg et sosialt nettverk på. BLI MED DU OGSÅ.

Menighetsbladet takker for en hyggelig stund sammen med to flotte damer. Takk for at dere tok i mot utfordringen.

Tor Einar Andersen