Ørnes Begravelsesbyrå

Menighetsblad 200502

2010-07-05

Konfirmantleirene 2005

Tradisjonen tro ble årets konfirmantleirer avviklet på Kyrkans fjällgård i Jäckvik i Sverige. Det var stor oppslutning fra alle konfirmantene. Konfirmantleirene er hovedsakelig finansiert gjennom konfirmantavgiften og koster forholdsvis mye. Derfor ble det lagt ned veldig mye arbeid, for at leirene skulle bli fine, opplevelsesrike og vellykkede. Det må vi kunne si at de også ble.

Den første leieren ble avholdt i februar. Da var det konfirmantene fra Frikirka, Halsa menighet, Glomfjord menighet og Sion i Neverdalen som ble med. Det var til sammen åtte ledere bl. a. ungdomsprest Reiulf Pedersen og Isak Ljønes fra Norges KFUK/KFUM . Kulden i Sverige på denne tiden er et problem og det ble det på den første leiren. Det var så kaldt (- 30 om natten) at skibakken ikke ble åpnet den første dagen. Da dro vi til Arjeplog og besøkte på kirken og menigheten der. Det var utrolig flott at folk fra menigheten kunne stilleopp på så kort varsel og fortelle både om stedet, kirken og konfirmantarbeidet som gjøres i Arjeplog. Det ble også tid til overs, slik at vi kunne gå og se oss omkring i byen. Dagen etter ble skitur i bakken og det var bra. Programmet måtte legges litt om, slik at det ble plass for noe underholdning i tillegg til undervisningen om de ti bud. Det ble satt av en kveld til tid for underholdning og sketsjer som konfirmantene fikk ansvar for. Kvaliteten over innslagene som konfirmantene lagde var meget høy og gjorde dette til et høydepunkt i leiren, hvertfall for undertegnede. Den andre leiren var det mye usikkerhet rundt helt til det siste, men det ordnet seg til slutt slik at leiren gikk som planlagt. Også på denne leiren fikk vi hjelp fra Norges KFUK/KFUM. Kulden og været er mildere i mars enn i februar og det ble skitur i bakken begge dagene. Vi var riktig heldig med været. Det var ikke alle som sto i bakken, og dagsprogrammet ble lagt litt om for kunne imøtekomme dem som ikke sto på ski i bakken. Programmet var ellers sammensatt med bådebli kjent samling, undervisning og lysbilder fra Meløy. Til sist kan jeg nevne at det er vanlig å besøke kapellet som ligger ved siden av fjällgården. Jäckvik er Lars Levi Læstadius fødested og for den som er litt usikker på kirkehistorien, så var han grunnleggeren av Læstadianismen. Det er lite og fint kapell av tømmer som inviterer til stillhet, bønn og ettertanke. Her hadde vi kveldssamlingen de siste kveldene på begge leirene. Alt i alt, er jeg glad for at leirene gikk så bra som det gikk. En stor takk rettes hermed til alle som bidro til at det ble to gode leirer.

Hans Jørgen Nilsen