Du er her: FORSIDEN>Julehilsen fra Skrunda

Julehilsen fra Skrunda

2016-01-29

Julehilsen fra Skrunda

Julehilsen fra Skrunda (desmber 2015)

Pastor Martin Samm fra menigheten i Skrunda har i sin julehilsen til oss tegnet en bro og han skriver:

(her oversatt fra engelsk)

Kjære venner i Meløy,

Vi vil si en stor takk for deres støtte og gaver!

Jesus bygde den eneste broen til himmelen. Kirken er den eneste institusjonen som må holde denne broen trygg og i orden.
Det er lett å si at vi er invitert til paradiset, men vanskelig og holde denne broen åpen for alle og på alle dager.
Vennskapet vårt er ikke den største bjelken i denne konstruksjonen, men likevel vel en veldig viktig del.
Gledelig Jul og Guds velsignelse til dere alle…Og la oss gjøre vårt beste i Ørnes og i Skrunda og på «broen».

Martin Samm og alle våre venner

Broen som Martin Samm tegnet for oss er altså et symbol for veien til Gud. Jesus har reist denne broen men det er vårt ansvar som menighet å holde broen åpen for andre og ikke stenge noen ute med vår måte å være kirke på. Broen kan også være et symbol for vårt vennskap med denne menigheten i Skrunda, som ligger i et annet land, der menneskene snakker et språk som er fremmed for oss og feirer gudstjeneste på en litt annen måte enn vi er vant til. Men vennskapet vårt bygger på at vi tror på samme Gud og har et felles mål om å bringe mennesker nærmere til Gud. Vennskapet mellom Skrunda menighet i Latvia og Fore og Meløy menighet her i Norge har i mange år og gjennom flere besøk vært en kilde til inspirasjon og velsignelse både her og der. Jeg håper at vennskapet kan fortsette i mange år til og bidra til at vi kjenner på at vi her på vårt lille sted er en del av et mye større fellesskap, nemlig Kristi kropp, den verdensvide kirken, og at vi, hver på sitt sted, kan bidra til å bygge på Guds rike.

Sokneprest Simone Schiebold