Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Ukens tanker fra diakonimedarbeider Berit, 8. mai

Ukens tanker fra diakonimedarbeider Berit, 8. mai

2020-05-08
Ukens tanker fra diakonimedarbeider Berit, 8. mai

Ukas tanker fra Berit

Kom mai du skjønne milde, gjør skogen atter grønn. Og la ved bekk og kilde, fiolen blomstre skjønn. Hvor ville jeg dog gjerne at jeg igjen deg så. Akk, kjære Mai hvor gjerne gad jeg i marken gå. 

Velkommen skal du være du skjønne, spirende og etterlengtede mai du milde. Vi har ventet så lenge på deg. Selv om denne reinkalvria gjenstår, så vet vi og kjenner det på hele kroppen, at det er snakk om bare noen få uker til vi kan si farvel til den lange vinteren vi har hatt her nord. 

Nå er det yrende liv ute. Måsen har lagt egg og det fugleparet som har besøkt meg i vinter har funnet ut at de skal flytte inn i fuglekassen som jeg har ute på husveggen min. Ute på skoleplassen hører jeg barna synge "Sol, sol kom igjen. Sola er min beste venn". De har sangleker, hopper paradis, spiller fotball og kaster snøball av den siste snøen vi har. Rundt omkring i de tusen hjem, forbereder folk seg på å ta imot sommeren. Snøfreser og snøskuffer blir erstattet med plenklipper og plenriver. Det er en herlig årstid vi går inni nå.

🌹Varmen fra sola og lyset gjør noe med oss. Humøret stiger og problemstillinger blir liksom litt lettere å håndtere nå når denne mørketiden er over. Kom derfor Mai du milde, gjør skogen atter grønn. Og la ved bekk og kilde fiolen blomstre skjønn. 

Jeg avslutter med det velkjente diktet av Einar Skjæraasen, Du ska itte trø i graset. 

Du ska itte trø i graset. Spede spira lyt få stå. Mållaust liv har og e mening du lyt sjå og tenkje på. På Guds jord og hass hage er du sjøl et lite strå. 

Du ska itte røre reiret, reiret er e lita seng. Over tynne bån brer erla ut sin våre varme veng. Pipet i den minste strup skal bi kvitring over eng. 

Du ska itte sette snuru når du sir et hara-spor. Du skal sjå deg for og akte alt som flyg og spring og gror. Du er sjøl en liten vek en, du treng sjøl en storebror. 

 

God helg ❤

 

Powered by Cornerstone