Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Bygninger>Andre Bygg>Restaurering av kjøkken på Åmnes
Restaurering av kjøkken på ÅmnesKjøkkenet på Åmnes

Restaurering av kjøkken på Åmnes

Skrevet av Anne Mari Meløysund
2007-12-21

 Tanken på å pusse opp kjøkkenet på Åmnes bedehus, ble selvsagt fremmet av noen husmødre. For kjøkkenet trengte sårt ei restaurering. Men sånt koster penger. Og det er det ikke flust med i en bedehuskasse. Så hvordan klarer vi da å få nytt kjøkken?

Først averterte vi etter kjøkken som andre hadde bytta ut. Og vi fikk innredning fra 3 forskjellige kjøkken. Alle med glatte fronter, så det gikk greit å kombinere. Og alt fikk vi gratis. Dermed så vi at dette kunne vi klare.
Snekker Geir reiv ut alt det gamle. Og satte opp ferdigmalte plater på veggene. Og så begynte puslespillet med å få plassert maksimalt med skuffer og skap. Geir er meget dyktig og fikk det til å passe perfekt. Nå kunne vi andre slippe til med malerrull og kost. Innredningen ble malt, nye håndtak montert, og vi kjøpte nye benkplater. Resultatet ble at så ”splitte” nytt ut. Elektrikeren hadde gått over og forbedret det elektriske, lagt opp nye kurser, og satt opp flere kontakter. Vi hadde fått et kjøkken med god arbeidsplass. God plass for oppbevaring – og som så nytt og fint ut. Og alt dette for en billig penge. Da vi så hvor fint kjøkkenet ble, fikk vi lyst å gjøre mer. Dermed ble alle tak, og alle vegger i kjelleren malt. En skikkelig ansiktsløfting.
For at vi ikke skulle tilintetgjøre alt det gamle, tok vi vare på en gammel kjøkkenbenk. Denne ble pusset, malt og pyntet på og satt inne i matsalen. Den ble som en kjøpmannsdisk, og rommer middagsserviset. Et fint minne fra det første kjøkken.
Vi fant også tre store gamle spisebord. Disse ble malt kvite og har fått sin plass bakerst i møtesalen. Dermed kan vi på enkelt vis ha kirkekaffe etter gudstjenestene.
Også utvendig ble det malt. En gjeng mannfolk kom en fin sommerdag og malte taket. Det som står igjen er å male alle gulv i kjelleren – og legge belegg på kjøkkengulvet. Ellers planlegger vi å få lagt ny drenering rundt bedehuset, og få pyntet litt mer på uteområdet.
Nå gleder vi oss over at Åmnes bedehus er blitt så funksjonelt og velstelt. Og vi takker derfor alle villige hender og varme hjerter som har bidratt til dette.
 
Anne Mari Meløysund
 
Powered by Cornerstone