Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Bygninger>Fore kirke>Fore kirke 100 år>Skuespilleren Svein Tindberg med "SOM SKREVET STÅR"
Fore kirke

Skuespilleren Svein Tindberg med "SOM SKREVET STÅR"

Søndag 8. november kl 16:00
2009-10-31
Kaffe etterpå i Fore Menighetshus Billettpris: Kr.150/100

Svein Tindberg forestilling

Svein Tindberg leser, forteller og leker med tekster fra Bibelen

Svein Tindberg er et navn som er kjent for de fleste. Skuespilleren som har levendegjort det kristne evangelium for tusener av mennesker, og det ved kun å ta i bruk de bibelske tekstene
Det er mange som har vist interesse for skuespilleren som i godt voksen alder forteller om hans møte tekster som ikke bare han gjorde noe med, men som gjorde noe med ham.

- Jeg har gått en ganske lang vei med tekstene siden jeg ikke vokste opp i noe kristent miljø. Men historiene jeg forteller er historier jeg tror på. Det er få i dette landet som har levd så nær disse testene, og det er klart det gjør noe med deg. Det er mange flotte og gode tekster i verden. Forskjellen er at her er det en forfatter som mener at historien er sann. Helten er ikke en supermann, men sønnen til Gud.

Ubetinget suksess

Hadde dere forventa den suksessen dere har hatt med disse forestillingene da dere startet?

- Overhodet ikke. Kjetil bang Hansen og jeg jobbet med dette som et privat prosjekt, som forsker på eget fag på fritiden. Men det er klart at etter å ha holdt på med dette i ett år så er det gøy å vise det til noen. Jeg foreslo tre matineer på scene to. Resultatet er blitt 220 forestillinger over hele landet. Åtti tusen mennesker har sett Apostlenes gjerninger. I kirken får du høre noen få linjer, skal du høre resten må du på teater, sier Tindberg med glimt i øyet. ”Som skrevet står” er en forestilling der publikum på en fasinerende måte blir tatt med bak kulissene på Markus og Apostlenes Gjerninger. Du får se hvordan man som kunstner og teatermenneske nærmer seg disse tekstene. - Det er lov å leke litt med bibeltekstene og se hva som faktisk står. Det er det denne kvelden handler om; et nytt møte med bibeltekstene.

Svein Tindberg fremførte denne forestillingen også på Normisjons generalforsamling sommeren 2003. – Det var vanvittig mye mennesker og en lys og vennlig forsamling, avslutter Svein Tindberg.

Powered by Cornerstone