Du er her: FORSIDEN>Bygninger>Fore kirke>Bilder fra 7.klasse på Reipå skole

Bilder fra 7.klasse på Reipå skole

2010-02-25

Bilder til Fore kirke

Klasse 7 på Reipå har øvd på en ny tekninkk og malt bilder på side. Motivene til bildene er hentet fra historien om Jesu lidelse, død og oppstandelse så som Lukasevangeliet forteller den. Bildene var fra begynnelsen av tenkt til vinduene i Fore kirke og laget slik at de blir finest når de får lys utenfra.

Tilsvarende antall vinduer ble historien delt opp i 16 korte fortellinger som hver fikk sitt bilde. Dersom det bare er 14 elever i klassen, fikk en av dem anledning til å lage tre bilder i steden for bare et.

I uke 7 ble bildene ferdig og fredag den 19. februar møtte klassen og lærerne sokneprest Simone Schiebold og kirketjener Torbjørn Eliassen i kirka for å få bildene på plass.

Bildene kom på plass akkurat passe til begynnelsen av fastetida, der vi tenker særskilt på Jesu lidelseshistorie.