Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Bygninger>Fore menighetshus>"Det doble håpet"
"Det doble håpet""Det doble håpet" av Odd Eidner
Odd Eidner på besøk i Meløy med sin nyeste bok

"Det doble håpet"

2013-04-26
Mandag 18. mars var vi samlet i Fore menighetshus for å høre Odd Eidner fortelle om, og lese fra sin siste bok "Det doble håpet".

Lovsangskoret «Nordlys» som hadde invitert Eidner, åpnet med sangen: Nå har du søkt i mange mange år, søkt etter livets Håp. Vi sang ellers håpssalmer under ledelse av Tor-Einar Andersen på piano og Lars Gjøviken på bass. «Det doble håpet» er den siste boka i hans trilogi som handler om Sorgen, Gleden og Håpet. Jeg siterer Einer: «Da jeg skulle skrive bok nr. 3, måtte det bli en bok om Håpet – fordi håpet er det siste vi mister. Tidligere har jeg skrevet om både Sorgen og Gleden. Dette er en bok om hvor umistelig Håpet er, både i en sorgprosess og ellers i livet. Så lenge er det Håp er det liv. Først har jeg dyppet pennen i tårer før jeg konkret formidler om Håpets betydning i menneskelivet. Dette håpet kan ligge gjemt som bitte små skatter inni de grå og alminnelige hverdagene».

Boka er en samling med 40 fortellinger fra livet og har mange forskjellige tema. Den røde tråden er imidlertid hele tiden håpet som en viktig og ofte oversett drivkraft i livet. Bodøfotografen Bjørn Erik Olsens vakre bilder fremhever og understreker fortellingens innhold slik at tekst og bilder sammen skaper både undring og håp hos leseren.

Det doble håpet, Den doble Sorgen og Den doble Gleden utgjør til sammen en trilogi.

Det ble en fin kveld sammen med Eidner. Han har en egen måte å få frem budskapet på og han ytret ønske om også å komme til Glomfjord og Halsa til høsten.

 

Tor Einar Andersen

 

Powered by Cornerstone