Du er her: FORSIDEN>Bygninger>Halsa kirke>Halsa kirke 50 år>MELØYKIRKENES KORSKOLE

MELØYKIRKENES KORSKOLE

2011-04-12

Ja, for det er vel egentlig det det er: En super skole for sosialt fellesskap, kreativ musikkutfoldelse og personlige utfordringer. Vær den du er, men strekk grensene dine med hjelp av fellesskapet og gode instruktører.

Barne- og ungdomskorene som er knyttet til Meløy kirkelige Fellesråds arbeid blant barn og unge er blitt et varemerke for både kirke og kommune. De 3 korene vi har i Glomfjord, Glomfjord Minikor, Glomfjord Barnekor og Glomfjord Jentekor og de 2 korene som har sin tilhørighet på Halsa, Halsa Barnekor og Kenanya, har gjennom mange år markert seg som et viktig sosialt arbeid og et like viktig kulturprodukt.

Korene har sine faste oppdrag på gudstjenester – ikke minst til jul, på 17. mai og på konfirmasjonsdagene. Men også flere andre ganger i året gleder de oss med sang under gudstjenestene. Og som en enda større satsing er konsertene på Luciadagen og ved spesielle anledninger i lokalsamfunnet.

Sist høst slo korene seg sammen og gjorde en stor gospelkonsert sammen med den danske instruktøren Christina Boelskifte som sammen med pianisten Steffen Bay i løpet av tre dager innøvde gospelsanger nok til å fylle en konsert søndag kveld.

En fullsatt Halsa kirke fikk høre energisk og rytmisk korsang. Også i førjulstida fikk korene på Halsa store oppgaver da de deltok på urframføringen av spillet om St. Nikolas: Nikolas jul, skrevet av Thoralf og Erlend Fagertun.

MELØYKIRKENES KORSKOLEFoto: Gka

Men det viktigste arbeidet skjer i det daglige langsiktige korarbeidet. Der er dirigentene pådriverne for at sangerne får uttelling for sine evner og egenskaper.

Marit Danielsen og Berit Rosting i Glomfjord og Inger Helle og Ann Helen Nilsen på Halsa står på hele året for at korets opptredener skal bli gode opplevelser for sangere og publikum.

Nå i juni planlegger Glomfjord Jentekor sin første turne, som går til Dønna hvor de skal synge i den fantastiske Dønneskirken. Dirigent og jentene arbeider hardt for å fylle et helt kveldsprogram. I Glomfjord spiller Berit Rosting som oftest til alle korene, mens på Halsa har korene sine egne pianister/keyboardister: Oliver Engstad er tross sin unge alder en solid akkompagnatør for ungdomskoret Kenanya, mens Herulf Olsen.

spiller til Halsa Barnekor.

Alle korene har en foreldreorganisasjon i ryggen som hjelper med praktisk tilrettelegging. Det er korene helt avhengige av.
Det vil ikke være mulig for dirigentene å løse alle praktiske utfordringer alene.
Men foreldrenes engasjement gjør dem også til deltagerne og ”eiere” av den felles opplevelsen som korarbeidet er og som sprer stolthet til hele lokalsamfunnet.

Vi arbeider med å få opprettet et kor på Reipå fra høsten 2011 med tilbud til barn og unge fra Selstad, Neverdal, Ørnes og Reipå. I skrivende stund er det noen vansker med å få tilbudet i gang fra høsten 2011, men informasjon om oppstart vil bli gitt i lokalavisene når korene startes opp. Opptak til korene foregår normalt ved skolestart om høsten.

Barne- og ungdomskorene våre er et viktig bidrag for at kirke og lokalsamfunn skal kjenne på felles stolthet og de verner om felles kirkelige og menneskelige verdier som vi ønsker skal gå i arv til stadig nye generasjoner.

Stopp opp i hverdag og helg og la deg begeistre av barn som synger. Nærmere himmelen kommer vi ikke på jord.

MELØYKIRKENES KORSKOLEFoto: Tanja Midthun

spiller til Halsa Barnekor.

Vi arbeider med å få opprettet et kor på