Du er her: FORSIDEN>Bygninger>Halsa kirke>Kirken på Halsa pusses opp.

Kirken på Halsa pusses opp.

2010-03-16

Kirken på Halsa pusses opp.

Det har siden nyttår pågått et intenst arbeid for å restaurere hovedskipet i kirken på Halsa.

Menighetssalen og kjøkkenet ble pusset opp i 2008, og mye arbeid ble utført på dugnad.

Nå er det selve kirkerommet som står for tur. Golvet er ferdig pusset og lakket og nå males vegger med stor entusiasme.

Tre karer i arbeidsantrekk hadde ikke tid til noen pause. Kirken skal bli fin, og det ser den virkelig ut til å bli. Så er det da ikke noen førstereisgutter som holder på. Både Jim Fredriksen, (the boss) og Svein Johansen har vært med på restaureringsarbeidet av Fore kirke, og Kurt Storvik, som er kirketjener på Halsa, har vært med på oppussingen i 2008, som for øvrig hans far, Odd Storvik var en av ildsjelene i.

Det er tydelig at de tre som jobber der er svært engasjert i arbeidet de holder på med.

Arkitektens råd følges i store trekk, men nå er det mange som tar til orde for ikke å male over stjernehimmelen i taket. Det er både av respekt for kunstneren som malte, og for de i menigheten som føler at det blir feil. Det er som å rokke ved selve kirkerommets identitet, mener alle de tre. Nå skal bispekontoret ta avgjørelsen.

De kan overprøve både menighetsråd og arkitekt. Sprekkene i taket var det fullt mulig å gjøre noe med, mente de alle. Så nå er det bare å vente og se hva som vil skje.

-Når regner dere med å være ferdig?-

-Til påske - men da er gangen og de andre rommene igjen, og der må det jo også gjøres noe-

Halsa menighet har virkelig noe å glede seg over, og å glede seg til.

Åshild H. Ursin