Du er her: FORSIDEN>Bygninger>Halsa kirke>Nytt lydanlegg i alle kirkene
Nytt lydanlegg i alle kirkeneJon Vala, Svein Olav Johansen og Gustav Andersen

Nytt lydanlegg i alle kirkene

Montasje i Halsa kirke
2007-03-02
    Nye lydanlegg i kirkene
I vår skjer der store ting i kirkene i Meløy. Både Meløy kirke, Halsa kirke, Glomfjord kirke og Fore kirke får nye lydanlegg. Samme pakke blir levert til alle fire kirkene.
To store høytalere skal henge ned fra taket i kirkene. Det vil gjøre lyden mye mer naturlig enn når den kommer fra høytalere bakfra eller langs veggene.
I stedet for mygg som blir plassert på kroppen, vil det bli hodebøylemygg som gjør at lyden fanges opp bedre enn før.
            Det vil også bli miksebord til alle lydanleggene som vil bli plassert på orgel galleriet, og som kirketjenerne er ansvarlig for å styre.
 Alle kirkene vil også få en ny bærbar mikrofon og eldre mikrofoner vil også kunne brukes. Opp til 16 mikrofoner vil kunne brukes til hvert av anleggene.
Anlegget i Halsa kirke er allerede i drift, og resten vil komme i drift nokså snart. Dette vil bli en stor forbedring, ikke minst for Meløy kirke, som lenge har slitt med dårlig lyd og vanskelig akustikk.
 Anleggene er beregnet for både tale og alle typer av sang og musikk. Bruksmessig er det en stor fordel at det er like anlegg i alle kirkene og ved behov kan deler av anleggene lånes mellom kirkene.