Du er her: FORSIDEN>Bygninger>Halsa kirke>Renovering av Halsa kirke

Renovering av Halsa kirke

2009-06-30

Følgende forslag med plansjer ble lagt fram i Halsa menighetsråds møte 11. juni.

Listverk:
Grå lister i marmorert utførelse beholdes.
Gulv:
Eksisterende gulv kan slipes og oljes i matt utførelse. Dersom nytt gulv velges foreslås heltre eikegulv i oljet utførelse. Nye gulvlister i eik eller malt utførelse (samme farge som velges på brystningspanel. I gangsonene legges kantet teppe type EGE epoca pro – to fageforslag - i samme bredde som dagens teppe.
Tak:
De buede takene i kirkerommet er sprukket og trenger opp-pussing.
Takene foreslås malt hvite NCS S 0502-Y - silkematt. De flate takpartiene mot yttervegg males også hvite NCS S 0502-Y – silkematt.
Markering i grå marmoreringsteknikk i nerkant av buet tak beholdes.
Vegger:
Ny hovedfarge: Refleksjon NCS 0801-Y25R
Markering i marmoreringsteknikk rundt alterinngangen beholdes.
Brystningspanel:
Brystningspanelet males i en av de foreslåtte fargene. (Se plansje) Brystningslisten i grå marmorerings-teknikk beholdes.
Galleriet:
Rekkverket: dagens rødfarge erstattes av en av de forslåtte nye fargene.
”Speilene” kan beholdes eller males i samme farge som dørene.
Innsiden av rekkverket males i veggfargen.
Dører/foldedør:
Eksisterende gabondører foreslås malt – se fargeforslag på plansje.
Karmer, foringer og tilhørende listverk males i samme farge som dørbladet.
Vinduer:
Alle nye vinduer er hvite- NCS S 0502-Y.
Gardiner/gardinstenger:
de nye gardinene er flotte og vil passe inn i begge fargeforslagene. Gardinstengene virker veldig spinkle i forhold til høyden og ”tyngden” på gardinene og foreslås byttet til metallstenger i børstet messing. Dette materialet finner vi igjen i lysekroner og vegglamper.
Prekestol/døpefont/alterring/omramming altertavle:
Rødfargen erstattes av den nye brystningspanel-fargen. De øvrige fargene beholdes – friskes opp dersom nødvendig.
Benker/stoler:
Kirkebenker erstattes av stoler med stoppet sete og rygg. Stolene med koblingsbeslag og salmebokholder kan leveres i eik eller bjørk. Flere ulike stoffalternativ foreslår – se plansje.
Innredning:
Eksisterende furuinnredning (salmebokhyller….) males i samme farge som blir valgt for dørene. De gamle stolene med rød fløyel kan beholdes dersom den nye fargepalletten blir i de gråblå tonene men bør trekkes om dersom man velger den lilla palletten. Det samme gjelder rød fløyel på alteret og bårebenken.
Menighetssal:
Rommet er nyopp-pusset og beholdes slik det er. Nye vindu (er det mulig å få en lavere brystning) leveres hvite – det samme gjelder foring og listverk rundt.
Dåpsrom/ganger:
Vegger, tak og dører males som kirkerommet.

Vedtak:
Tak i kor og kirkeskipet males i: NCS S0503-7 silkematt.
Gulv slipes og lakkes i en bruntone slik arkitekten har foreslått.
Benkene erstattes med stoler som har setefarge: Gukoksdal 701
Veggfarge: Refleksjon 0801-Y25R
Brystningspanel i:2499 delikat
Dørfarge: 3211 kajal
Teppe: 0560070
Halsa menighetsråd forventer å få tilgodesett midler til stoler da vi har valgt de billiste løsninger for tak og gulv.