Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Gudstjeneste, Dåp, Vigsel, Begravelse>Gudstjeneste>Prekener>ANDAKT - ” No klar e det ikke lenger…”

ANDAKT - ” No klar e det ikke lenger…”

Av Leif Larssen
2012-11-16

En gang trudde æ at æ kom tel å dø…! Æ va sammen med et par kamerata på fjelltur i traktan innaførr Sulitjelma på svensk side. Vi bar tunge ryggsekka og denne spesielle dagen hadde vi gått en skikkelig dagsetappe, og vi va nesten kommet frem til dagens mål, da ei brusandas bre- elv stoppa oss.

Etter en kort rådslagning ble vi enige om å ta sjangsen på å gå over. Omtrent midt i elva med brevannet langt opp på hoftan, og mens store steina løsna under føttern, så tenkte æ: ”No klare æ det ikke lenger”. No e det nok. No kommer æ tel å ramle, bli tatt av strømmen og drukne. I noen dramatiske sekund, mens æ streve med å holde balansen så e æ på det punktet hvor æ kjenne at grensa nærma sæ. I det øyeblikket går Terje forbi mæ, stiv i blikket der-etter Odd, de klare å forsere den sterke strømmen og kommer sæ trygt over. Der midt i elva i ferd med å gi opp, så berøres æ med nye krefter, æ kommer med over og blir liggandes i gresset  på bredden sammen med to gode venna; anpusten, utmatta og uendelig glad over å være i live.

I 1. Kongebok kap.19 så oppleve profeten Elia virkelig at livet svinge. I det ene øyeblikket står han på fjellets topp, Karmel, og e det redskapet Herren bruker i en sterk kraftdemonstrasjon, kor ild fra himmelen fortære både alteret og offeret, slik at folket skal skjønne kem som virkelig e Gud. I neste øyeblikk e han på flukt fra Jesabel, han havne ut i ødemarken, ende opp under ei bladløs gyvelbusk, oppgitt, redd og deprimert  - og så si han: ”No e det nok. No ork æ ikke meir, Gud! No kan du ta mitt liv!” Deretter sovna han av utmattelse!

Men når alt ser mørkast ut så e Gud der. Mens Elia søv berøre en engel ham og sørge for at han får mat, drikke og nye krefter. To ganga blir han vekt opp og må spise, og resultatet e at han får ny styrke, livsbatteriet blir lade opp igjen og han klare å gå i førti daga og førti netter.

E du kommet tel det punktet kor du har gitt opp, ved veis ende. Kor du si at: ”Nok e nok. No klar æ ikke meir”. Om du oppleve at du står midt ute i ei brusandes elv og e i ferd med å gi opp, eller sitte ensom, redd og aleina under ei gyvelbusk.

Så hør: Når alt ser mørkast ut, så e Gud der. Herren e nær og han vil berøre dæ så du får nye krefta og kommer dæ videre! 

 

Powered by Cornerstone