Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre

ANDAKT

Av Leif Larssen
2012-04-17

BADEROMSTEKST

Æ syns det er flott og godt å være på badet. Det e rett og slett litt deilig å gå på badet, låse døra og ha litt tid førr mæ sjøl. Æ ha funne ut at det e viktig med denne tida på badet, kor æ kan bade, dusje, vaske og stelle mæ litt foran dagens gjøremål! Og da blir det ofte sånn at æ bruke litt tid foran speilet, men det ikke alltid like godt å sjå sæ sjøl i speilet.

I Salme 139 i det Gamle Testamente står det en fin tekst. Førr mæ e denne teksten en slags baderomstekst, den passe fint å heng på speilet. I teksten står det: ” For du har skapt mitt indre, du har vevd meg i mors liv. Jeg takker deg fordi jeg er skapt på skremmende underfull vis. Underfulle er dine verk, det vet jeg så vel.”

Æ vet ikke ka du tenke når du ser det sjøl i speilet, men æ har en mistanke om at vi ikke alltid e like fornøyd med det vi ser. Skulle vært slankere, burde hatt mere muskler, magen skulle vært mindre og brøstkasse større, nesen e for stor og korfor e æ så tynn i håret… Lista kunne vært enda lengre. Vi har en tendens tel å klage og være misfornøyd. Og resultate blir ofte at vi går rundt og føle oss litt uvel, utilpass.

Ka sei salmisten: Jeg takker deg Gud fordi jeg er skapt på skremmende underfull vis..! Kan du lære dæ den setninga utenatt, henge den på speilet og si den minst engang høyt til deg sjøl om morran. Da tror æ mye vil bli annerledes!? For faktum e: Du e et sjeldent, enestående og flott menneske. Når du ser dæ sjølv i speilet, da ser du på rein orginalvare. Ingen på denne jord har maken til ditt fingeravtrykk. Ingen har din DNA-kode!  Ingen har din kropp, Ingen har ditt ansikt. Ingen har din personlighet. Ingen har akkurat dine evna og dine gava. Du e ingen kopi av nå`n andre. Du e en sjelden orginalvare- som det bare finnes et eneste eksemplar av på denne jord! Skap på skremmende underfull vis!

Du e Guds orginal. Et levende, menneskelig kunstverk, skapt av Gud, vevd sammen i mors liv, satt sammen og gitt liv på skremmende underfull vis! Du e et levende, sjelden smykke, så verdifull – så utrolig sjelden. Ingen kan ta din plass og erstatte dæ. Du e unik, du e verdifull, du e elska av Han som skapte dæ og du e umistelig! E det ikke flott! E det ikke fint! E det ikke godt å høre!

Neste gang du e på badet og ser dæ sjøl i speilet, skal du takke Gud for at han skapte akkurat dæ. Og så sei du høgt tel dæ sjøl: ”Æ e et sjeldent, enestående og flott menneske- æ e vakkert skapt!”

 

Det e nemlig det du e!  Lykke til

 

Leif Larssen

 

Powered by Cornerstone