Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Gudstjeneste, Dåp, Vigsel, Begravelse>Gudstjeneste>Prekener>Andakt: Den merkelige fingeren

Andakt: Den merkelige fingeren

Av Asbjørn Kvalbein, webpastor Norea Mediemisjon
2009-06-30
14 En gang drev han ut en ond ånd som var stum. Da den onde ånden fór ut, begynte den stumme å tale, og folk undret seg. 15 Men noen av dem sa: «Det er ved hjelp av Beelsebul, herskeren over de onde ånder, at han driver de onde åndene ut.» 16 Andre ville sette ham på prøve og krevde et tegn fra himmelen av ham. 17 Men Jesus visste hva de tenkte, og sa til dem: «Hvert rike som kommer i strid med seg selv, blir lagt øde, og hus faller på hus. 18 Om nå Satan er kommet i strid med seg selv, hvordan kan da riket hans bli stående? Dere sier jo at det er ved Beelsebul jeg driver de onde åndene ut. 19 Men hvis det er ved Beelsebul jeg driver ut de onde åndene, hvem er det da deres egne folk driver dem ut ved? Derfor skal deres egne dømme dere. 20 Men er det ved Guds finger jeg driver de onde åndene ut, da er jo Guds rike kommet til dere. 21 Når den sterke med våpen i hånd vokter gården sin, får det han eier, være i fred. 22 Men kommer det en som er enda sterkere og overmanner ham, da tar han fra den sterke alle våpnene som han satte sin lit til, og fordeler byttet. 23 Den som ikke er med meg, er mot meg, og den som ikke samler med meg, han sprer.

 

Bibeltekst: 
Lukas 11, 14-23
 
– Har dette underet skjedd ved Guds finger, da har jo Gud selv kommet nær til dere, sier Jesus i bibelteksten som er nevnt innledningsvis. De som sto omkring Jesus, kunne ikke godta det store underet han gjorde der og da, men de mente han drev med platt magi eller ond trolldom.
        Hvorfor snakket Jesus om Guds finger? Fingeren er et av kroppens små organer, men svært allsidig. Fingeren kan føle varme og kulde, trykk, vibrasjon, stofflighet og fukt. Den kan gripe, pleie og kjærtegne. Fingeravtrykket er enestående. Det er et identitetsmerke som ikke kan lyve. Mye av hva som bor i en person, kan uttrykkes med en finger.
I gammel tid ba Moses til Gud om at han måtte gjøre undere for farao, for at han skulle la jødefolket få slippe unna slavearbeidet i Egypt. Underne kom, men farao ville ikke adlyde Gud. Faraos egne trollmenn prøvde å kopiere miraklene, men klarte det ikke. De sa til farao: – Dette er Guds finger! Men faraos hjerte var og ble forherdet, han hørte ikke på dem, fortelles det i Bibelen.
Da Jesus ble angrepet av fariseere og skriftlærde, viste han til det Moses hadde opplevd hos farao. Dermed fikk han sagt: – Dere er like harde i hjertet som farao. Dere ser Guds undere, men vil ikke tro likevel.
Jeg synes jeg ser mange tegn på at Guds finger er virksom også i dag. Han setter ikke i verk store, spektakulære mirakler for å tvinge oss til å tro. Men i detaljer fra naturen, merkelige sammentreff, ord og hendelser i rette øyeblikk ser vi Guds finger. Han er helt og fullt til stede i den lille fingeren som styrer i rette tid. – Her så vi en himmelsk hånd. Der var det et tegn med Guds finger. Slik snakker de med glede, de som tror på Jesus og vet han er virksom også i dag.
 
Powered by Cornerstone