Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre

På reisen til Betlehem

2015-01-02
Nå vandrer fra hver en verdens krok I ånden frem, i ånden frem Et uoverskuelig pilgrimstog Mot Betlehem, mot Betlehem. (Tekst: Jonas Dahl Nr. 59 vers 1 i Norsk salmebok 2013)

Det er ikke få av våre advents- og julesalmer som snakker om en pilegrimsreise. Veien går sørover til Jesu fødeby Betlehem, og over 2000 år tilbake i tid, til den første julen.

Det er få av oss som virkelig begir seg ut på denne reisen med snørte støvler, ryggsekken på ryggen, fotoapparat rundt halsen og stav i hånda. Og ingen kan jo virkelig reise tilbake i tiden. Men likevel er vi med. Vår pilegrimsreise til Betlehem, som strekker seg helt over adventstiden til vi kommer frem på julaften, er en åndelig reise, en tankereise og ikke minst en reise full av sang. 

Vi kjenner oss igjen i vandrerne på veien, for her er det plass til alle, store og små:

Se, barna går foran, glad i flokk, så kvinner og menn, selv skjelvende gamle tar sin stokk…  (fra vers 2)

Det er mange stasjoner og små reisemål underveis, så som å få vasket og pyntet huset til festen, få bakt de obligatoriske syv sortene, få pakket og sendt av gårde gaver til dem vi ikke kan møte i Jul. Det er juleavslutninger, julebord og konserter å gå på. Vi har det nokså travelt i førjulstida. Det vi opplever underveis står i kontrast til det vi egentlig har som mål og lengter etter. Sangen Nå vandrer fra hver en verdens krok kaller vår lengsel for hjertetrang (i vers 3) og det vi lengter etter er ikke noe mindre enn Julens fred.

Vi vil nok gjerne komme oss bort fra travelheten og maset. Men, det er jo ikke bare fred og ro etter travle førjulstider vi tenker på og lengter etter, vi legger jo gjerne all verdens krig og stridigheter med inn i vårt ønske om at det skal bli fred til jul.

Men så er det noe mer som er målet for reisen til Betlehem, og det er barnet i krybba : Og finner du ham i krybbens hø… (vers 4)

Vi ønsker å se Jesus og være ham nær, vi vil gjerne fatte og begripe det store underet som skjedde den første julen, da Gud selv begav seg ut på sin store reise og kom hele veien fra himmelen og ned til jorden.  Han ble til en vandrer på vår jord og opplevde mye av det vi opplever i våre liv. Også han er en pilegrim på veien og vi kommer ham nær ikke bare ved å se ham ligge i stallen i Betlehem, men allerede mens vi er på veien dit, for han går jo allerede med oss.

Amen.

 

Powered by Cornerstone