Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>maler>Prestens skriverbord 1.2015

Prestens skriverbord 1.2015

2015-03-03

I Karnevalsgudstjenesten på Fore hadde vi i år besøk av Bartimeus som fortalte oss hvordan det var, da han møtte Jesus (Fortellingen står i Markus 10, 46-52). Bartimeus bodde den gangen i Jeriko, og han var blind. Da han hørte om Jesus, fikk han håp at livet hans kunne bli bedre. Og da Jesus kom til byen, så ropte han så høyt han kunne: ”Jesus, ha barmhjertighet med meg!”

Bartimeus trengte å få Jesu oppmerksomhet for å få hjelp for sitt liv. Han trengte at Jesus så ham. Og – han visste det kanskje ikke helt selv ennå – han trengte å se Jesus.

Og vi trenger akkurat det samme, at Gud ser oss i vår nød og at vi ser Gud. Og da får vi gjøre akkurat så som Bartimeus: rope på Gud, rope på Jesus så godt vi kan. Vi kan kalle det for bønn. For det er jo i grunnen det Bartimeus gjør, han ber.

Men når vi ber, så opplever vi jo kanskje ikke akkurat det samme store underet som Bartimeus gjorde. Er vår bønn da forgjeves? Ser Gud oss ikke, kan han ikke høre oss, kan han ikke hjelpe oss?Er det egentlig noe vits å be?

Når vi lurer på dette, så er det kanskje fordi vi tenker: Vi ber først til Gud og så kan han komme og hjelpe oss. Vi snakker til Gud og så får vi svar. Men er det slik?

Er det ikke heller slik at Gud har snakket til oss først og når vi ber, så er det vi som svarer?

For, Jesus var jo på veien til Jeriko lenge før Bartimeus hadde hørt om ham, ja lenge før Bartimeus ble født. Da snakket allerede profetene om ham som skulle komme. Da forberedte Jesus allerede sin reise til oss.

I århundre har Gud snakket til oss gjennom bibelens ord. Og så kom Jesus til verden. Johannes kaller ham for Ordet (Joh 1,1-18) – han er Guds ord som kom til oss. Fordi han allerede har sett oss og vår nød. Han vet hva vi trenger mest, nemlig å se Jesus.

Bartimeus har allerede hørt om Jesus. Når han roper på Jesus, svarer han på det han har hørt. Og når Jesus spør ham, kan han svare: Jeg vil gjerne få se. Da kunne Jesus åpne øynene hans og han så Jesus fra ansikt til ansikt.

Og slik trenger også vi å be til Gud. Ikke for å få hans oppmerksomhet. Han har forlengst sett oss. Men for att vi skal kunne se ham. Det er nemlig ikke nok å ha hørt tale om Gud, vi trenger å se Jesus fra ansikt til ansikt.

Når vi hører Gud, da må vi svare: Åpne mitt hjertets øyne, Herre, .jeg vi få se deg.

Open the eyes of my heart, Lord, I want to see you. (Paul Baloche, nr. 394 i Norsk Salmebok 2013).

 

Powered by Cornerstone