Du er her: FORSIDEN>maler>Andakt menighetsblad nr 4 i 2015

Andakt menighetsblad nr 4 i 2015

Leif Larssen
2015-10-07

”Salige er de som blir forfulgt...”

Slik startet prekenteksten søndag 13. Sept, og ordene er hentet fra Jesu Bergpreken i Matteus kap 5, vers 10. Denne søndagen har jeg to gudstjenester, en på  Halsa og en i Glomfjord, hvor vi bl.a. presenterer neste års konfirmanter.

Sjelden har vel en prekentekst hatt større aktualitet. Europa oversvømmes av mennesker som rømmer fra krig og terror. Vi er vitner til den største folkevandringa siden 2. verdenskrig.  Titusener av mennesker er på flukt med et desperat håp om å få lov å starte livet på nytt, i trygge omgivelser. Vi har sett reportasjene, vi har sett nøden på Tv- skjermene, og vi har sett døden. Midt i alt det grusomme som formidles så er det et bilde som vekker oss. Bildet av 3 år gamle Aylan som ligger med kortbukse, joggesko og hodet så vidt i vannet. Druknet og død. Aylan klarte det ikke!

Jeg opplevde det sterkt å få lov å preke over Jesu ord hvor han sier: ” Salige er de som blir forfulgt for rettferdighets skyld, for himmelriket er deres.”

Guds store bevegelse, hans nådebeveglese – den veien hans grenseløse kjærlighet går; er alltid fra det høye ned til det lave. Guds bevegelse går alltid ned til det som er lavest, det som er avkledd, nakent og det som ingenting er. Dette sies med klartekst i 1. Kor. 1, vers 28, hvor det står:  Det som står lavt i verden, det som blir foraktet, det som ingenting er, det utvalgte Gud seg for å gjøre til intet det som er noe!   Dette forsterkes ytterligere i Jesu egne ord i Matteus kap 25, vers 42 når han sier: ” For jeg var sulten, men dere gav meg ikke mat; jeg var tørst, men dere gav meg ikke drikke; jeg var fremmed, men dere tok ikke imot meg; jeg var uten klær, men dere kledde meg ikke; jeg var syk og i fengsel, men dere så ikke til meg.
Sterkere kan det ikke sies. Jesus identifiserer seg med ethvert menneske i nød og på flukt…  for himmelriket er deres!

I møte med mennesker som søker et nytt hjem så utfordres vi til å rekke våre hender fram, åpne dørene og ønske velkommen inn! Vi utfordres til å elske vår neste og demonstrere praktisk nestekjærlighet.

La oss vise raushet og varme og ta imot dem som har mistet alt… for himmelriket er deres!