Du er her: FORSIDEN>Menighetene i Meløy>Trosopplæringsmidler til Meløy

Trosopplæringsmidler til Meløy

2010-02-16

Opptrapping av trosopplæringsreformen!

Kirkerådet har i dag kunngjort at menighetene i Bodø domprosti og Sør-Helgeland prosti får friske midler i 2010 til å utvikle en fornyet trosopplæring.

Den norske kirke når en milepæl når nå over halvparten av landets menigheter er omfattet av trosopplæringsreformen.
Siden Stortingets vedtak i 2003 om at alle døpte mellom
0-18 år skal få tilbud om trosopplæring gjennom sin lokale kirke, har stadig flere menigheter fått tildelt midler til å utvikle eget opplegg.

tro
Foto: Sveinung Bråthen

Med denne tildelingen er nå 143 nye menigheter i 13 prostier omfattet av trosopplæringen.
Til sammen vil disse nye menighetene få tildelt 12 millioner kroner i 2010.
I tillegg vil Døveprostiet få tildelt 1 millioner kroner til fornyelse av trosopplæringen for døve og hørselshemmede.

Trosopplæringen i menighetene tar utgangspunkt i lokale forhold og skal være et attraktivt og meningsfullt tilbud for alle kirkens medlemmer.

Menighetene går nå i gang med å utarbeide sine planer for trosopplæring basert på rammeplanen ”Gud gir – vi deler”, som ble vedtatt av Kirkemøtet i 2009.

Visjonen er en kirke hvor barn og unge lever i tro, håp og kjærlighet.