Du er her: FORSIDEN>Menighetene i Meløy>Diakoni>Å, FOR EN STRÅLENDE DAG.

Å, FOR EN STRÅLENDE DAG.

Diakonitur til Meløya fra Glomfjord
2011-10-14

Det handler om 10.juni 2011 og diakonien i Glomfjord sin tur til Meløy.
Dato og sted avklart for lenge siden, likeså nødvendige avtaler som buss, spisested, guide osv.

Så var det været. Det hadde vært kaldt, vått og grått i lang tid. Spenningen var stor. Får vi godt vær? Det var jo eldre og delvis skrøpelige folk som skulle være med.

Dagen opprant med sol og godt over 20 grader da vi entret bussen.

Overfarten med ferga gikk greit, og da vi kom i land på Meløy, stod guiden og ventet på oss.

Første stopp var bestemt til menighetssalen. Underveis dit ble vi orientert om historiske funn fra gammel tid og bosetting. Vi fikk også høre om øyas forskjellige navn gjennom tidene og frem til vårt Meløy.

Vel fremme ved kirken hvor vi skulle innta formiddagskaffe og medbrakt niste, ble vi gledelig overrasket over å få selskap av fire misjonskvinner fra øya.

En trivelig kaffestund som ble avsluttet inne i kirka, hvor Kristian Tvenning fortalte kirkenes historie fra den første ble bygd og frem til i dag. Denne delen av turen ble så avsluttet med noen korte andaktsord.

I tillegg hadde vi tatt tid til en liten sangstund med Tor-Einar som hadde med seg sangsbøker og spilte til sangene..

Turen gikk så videre til historiske steder som Tukthuset, Skagen gård, Gammelbutikken, Steinkaia, kommunens Tusenårssted og den gamle kommunestyresalen. Denne salen var nå under full oppussing.

Underveis på alle disse stedene fortalte Tvenning fra historien til hvert sted. Lærerikt å høre historien til denne delen av kommunen vår, og øya som har gitt kommunen navn.

Siste stopp var Henrikholla, hvor vi fikk servert nydelig fiskemiddag, is med varme bær og kaffe.

Tilbake i bussen på heimvei, mette i magen og hodet fullt av inntrykk, historisk kunnskap og glede over en strålende dag.

Takk til alle som var med, og guiden. Uten han hadde turen ikke blitt helt den samme.

Liv Strømslid