Du er her: FORSIDEN>Menighetene i Meløy>Fore og Meløy menighet>Brev fra Skrunda 25.01.2011

Brev fra Skrunda 25.01.2011

2011-03-17

Hallo alle venner i Meløy!

Nå er det lenge siden dere sist hørte fra oss her i Skrunda.  Vi håper at dere alle har det bra og at dere har Guds fred i hjertet.

Den lange vinteren er nå kommet midtveis, og vi har fremdeles mye snø og is her hos oss.  Folk flest er sant å si en smule trøtt av isglatte veier, men de som setter pris på vintersport, har så langt likt denne vinteren ganske godt.

Her i Skrunda menighet har vi nå laget en oversikt over aktiviteter i det året som er gått. Året 2010 var et interessant og aktivt år.  Blant annet møtte vi gode venner fra Norge og fra Tyskland.  Det satte vi stor pris på.  Videre har vi forsøkt så langt det er mulig å planlegge for det året som nå er begynt.  Vi vil starte opp noen nye prosjekter og samtidig føre videre aktiviteter som har vist seg å gå godt i det gamle året.  Allerede i februar vil det skje viktige ting.  For første gang på 70 år vil den lutherske kirken i Latvia få anledning til å arrangere bispevisitas, og det vil skje her i vår menighet, altså i Skrunda.  Selvsagt er vi svært forventningsfull i den anledning, men sant å si også en tanke engstelig, for vi har jo aldri gjennomført et slikt opplegg før.

En annen programpost i det nye året er vår korkonsert i Dresden.  Det tyske koret fra Dresden gjestet oss sist sommer, og nå er det vår tur til å gjøre gjenvisitt.  Det er tidkrevende å organisere detaljene.  Koret skal øve inn et repertoar, og vi skal finne den beste og rimeligste måten både for reisen til Dresden og for oppholdet der.  Jeg antar at vi leier minibusser og kjører selv, slik vi gjorde under turen til Meløy.

Det tredje store prosjektet vårt er renovering av kirketårnet.  Vi begynte arbeidet sist høst, men måtte stoppe da vinteren satte inn.  Til våren vil vi fortsette arbeidet.  Dette er et temmelig omfattende arbeid, men vi håper at det skal gå like godt som det gikk da vi arbeidet med bygging av menighetshuset vårt.  Vi stoler på at Gud er med oss også i dette arbeidet.

Vi er veldig glad for den støtten dere gir oss. Den kommer godt med.  Og vi takker dere av hele vårt hjerte!  I året som gikk, mottok vi 848 Lat som gaver fra dere i Meløy.   Vår kirkes årlige samlede inntekt ligger vanligvis på ca. 3.500 Lat.  Alt er frivillige gaver.  Da skjønner dere nok at den støtten vi får fra Meløy, er svært velkommen.  Kanskje vil dere sette pris på å vite hvordan vi har brukt pengene.  260 Lat er brukt til diakonisenteret vårt.  Vi hjelper eldre og enslige mennesker som strever med den personlige økonomien.  Her er dessverre mange av dem.  500 Lat har gått til støtte for et suppekjøkken her i Skrunda.  Dette får månedlig støtte fra oss.  Ellers forsøker vi etter evne å støtte en del andre prosjekter som behøver vår hjelp.

Menigheten i Skrunda hilser dere, våre venner i Meløy. Vi takker for året som er gått og ønsker dere Guds velsignelse i det året som nå er begynt.

Vennlig hilsen,

Martin Samm