Du er her: FORSIDEN>Menighetene i Meløy>Koraktiviteter>Glomfjord barnekor>2008 Stor sangglede i Glomfjord

2008 Stor sangglede i Glomfjord

Besøk fra Normisjonen
2008-10-22

Stor sangglede i Glomfjord

”Gud er så glad i meg at han kan ikke holde øynene fra meg” ljomer mot meg i Glomfjord kirke en vanlig torsdag ettermiddag.

Barnekoret
Det er barnekoret som er i gang med å lære en ny sang, og Berit Rosting lærer engasjert bort både en og to sanger. 19 barn følger godt med og plukker raskt opp tonene. De er tydelig engasjerte, og det er spennende å følge med på. To av jentene, Andrine og Sandra forteller at det er kjempe artig å være med i koret. Andrine, som har vært med siden hun var 1 1/2 år, synes det kjekkeste med koret er at det er så mange bra sanger, mens Sandra, som er her for andre gang, synes det er veldig kjekt at så mange av vennene hennes er med i koret.

Sandra og Andrine er med i Glomfjord barnekor

Jentekoret
Men det er ikke bare torsdager det er sang i kirka. Hver onsdag kveld møtes rundt 20 jenter på 10-16 år for å synge sammen. Dette koret har godt rykte på seg i bygda og får spennende sangoppdrag med jevne mellomrom. Amalie, Andrea og Maia synes det er kjempe gøy å være med i koret, både fordi det er så gøy å synge, men også fordi de lærer å bli bedre til å synge. Da jeg spør hva de syns er det beste med koret, får jeg litt forskjellige svar. Maia synes det er best at de f&år synge masse, mens Amalie liker best at de får opptre på mange forskjellige plasser. Andrea liker at de får mulighet til å være solister og at de kan få synge for mange folk.

Amalie, Andrea og Maia er ivrige i jentekoret

"Korene gir meg så mye"
Berit Rosting er for tiden dirigent i begge disse korene, og da jeg spør hvorfor hun driver på med dette, ser hun nesten litt overraska på meg, og svarer at det er bare utrolig artig og noe hun ser fram gjennom uka. Det gir henne like mye tilbake som hun selv må gi, og det er lett å se at det er noe hun koser seg med. I tillegg til disse korene er det et minikor for de som ikke har begynt på skolen enda, så til sammen er det over 50 barn og ungdommer som synger i kor i Glomfjord kirke.