Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetene i Meløy>Koraktiviteter>Syng med oss koret>MUSIKALEN "DET GODE LANDET"
MUSIKALEN "DET GODE LANDET"

MUSIKALEN "DET GODE LANDET"

2007-03-07
            
STORT MUSIKKPROSJEKT I MELØY 21-22 APRIL 2007
Musikkspillet "Det gode landet" ble skrevet 1986 av forfatter Eyvind Skeie og komponist Sigvald Tveit som bestillingsverk til Moss kirkes jubileum det året. Verket bygger på en novelle, "Sommerlandet", som Eyvind Skeie skrev noen år tidligere som trøst til en familie som hadde mistet et lite barn. Verket lar oss få ane hvordan det vil være å komme til himmelen - det gode landet - og bli møtt av St. Peter og alle de andre som allerede er i det gode landet. Der møter vi både rampete engler og mødre som har grått sine tårer. Og vi får være med på festen i himmelen hvor gamle musikere som Josva, Jubal og Miriam har øvd seg til den store dagen da alle skal feire hjemkomstfesten i "Det gode landet".
SAMARBEID
Oppsettingen av "Det gode landet" krever mange utøvere. Fremføringene som blir lørdag 21 april i Halsa kirke og søndag 22 april i Fore kirke utføres av Lovsangskoret "Nordlys", Halsakoret, Halsa Barnekor og de eldste sangerne i Glomfjord Barnekor. En rekke solister fra korene gjør fremføringene enda mer spennende. Korene akkompagneres av et band med Stein Åge Hegle, keyboard, Trygve Valøy, gitar, Carl Henrik Buschmann, synth-harpe, Magne Andreassen, fløyte og trekkspill, Erik Åstrøm , bass, Bjørnar Brun, slagverk. I tillegg deltar noen dansere koreografert av Kathrine Steinbakk og Gunnar Kambestad resiterer noen av tekstene som er skrevet til verket.. Verket dirigeres av tidligere domkantor Magne Hanssen, som også dirigerte "Lovsangskoret" på deres forrige store prosjekt: "Visst skal våren komme".
4 GENERASJONER
Sangerne har arbeidet med verket i lang tid og ser fram til å kunne møte publikum på forestillingene. Yngste sanger er 7 år og eldste 78 år. Som en sjeldenhet opplever vi på denne forestillingen 4 generasjoner med sangere som deltar. Når Pernille Frøskeland på 9 år synger sin solo har hun med seg onkel, mormor, morfar og oldemor som medsangere i korene. Ung og gammel skal få synge om "Det gode landet" og gi oss noen tanker om hva som rører seg på den andre siden av døden - i himmelen. Denne oppsettingen av musikalen er en av de største musikkbegivenheter i Meløy denne våren og man bør forvente et stort publikum.
 
Powered by Cornerstone