En engel i Guds hus

En ¾ full Halsa kirke fikk søndag den 16. november oppleve englesang i Guds hus.
2008-12-30

En engel i Guds husGlomfjord jentekor

”En engel i Guds hus” er en annerledes gudstjeneste, diktet og komponert av Eyvind Skeie og Sigvald Tveit . Oppførelsen var ved Glomfjord jentekor med solister, godt supplert av Lovsangskoret ”Nordlys,” Hans Jørgen Nilsen ivaretok prestens rolle, og den verbale sammenbindingen sørget Pernille Frøskeland og Elin Valøy for. Dirigent og musikalsk leder var organist Magne Hanssen, som hadde fløytespillende Marit Danielsen ved sin side. Nevnes skal også Kim Renee Aronsen som foredro velsignelsen på døvespråk. Hun synger for øvrig også i Lovsangskoret ”Nordlys”.
Den uvanlige gudstjenesten var et glitrende eksempel på at ikke bare ord og toner kan være med i forkynnelsen, men også sanseinntrykk formidlet gjennom bevegelse, dans og aktive handlinger. Alt er med og forsterker opplevelsen av omsorg og guddommelig nærhet. Den fortryllende engelen, spilt av Victoria Knudsen, var høyt og lavt som engler skal, og englesangen var det slett ikke noe å si på. Det var det heller ikke på de andre som deltok som solister.
En stor takk til de øvrige lederne, Berit Rosting og Tor Einar Andersen for den viktige jobben de gjør i menighetssammenheng. Stå på.!

Tekst: Åshild H. Ursin Foto: Yngve Brox Guldbjørnsen