Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2010 Klipp>Fra prestens skrivebord

Fra prestens skrivebord

2010-03-16

GUESS WHAT!

Sa den unge mannen - og smilte bredt da han kom ut av grava.

”He isn´t here. He is risen!” Han er ikke her. ”Han er oppstått!”. ”Guess what! Betyr tenk! Eller Det er ubegripelig!”

Vi var på besøk i Jerusalem og naturligvis i det som kunne ha vært Jesu grav. Det vet vi ikke med sikkerhet. Men poenget er at han som ble pisket og korsfestet ble lagt i en slik grav. Inni graven hang et lite treskilt med ordene som den unge mannen siterte. De er en gjengivelse av det som engelen sa til kvinnene da de kom til graven den første påskemorgen. (Les Luk 24.6) Og det er det springende punkt: Sto han opp eller ikke? Lever han i dag eller ikke?

Vi vet at han levde, ble henrettet, døde og ble gravlagt. Og så? Diskusjonen om dette har gått høyt i 2000 år, og gjør det fortsatt. For oppstandelsen kan ikke fysisk bevises. Men den kristne kirke tror på det som de første øyevitnene så og opplevde da de møtte han levende. At han lever er selve fundamentet for all kristen tro. ”Ja,” sier Paulus, ”hvis Kristus ikke er oppstått - da er deres tro uten mening - ogvi er de ynkeligste av alle mennesker.”  (1.Kor.15.17-19) ”Men” fortsetter han ”nå er Kristus stått opp fra de døde”. Og vi kan kjenne ham ogkraften av hans oppstandelse”. (Fil.3.10)

For ossbetyr Jesu oppstandelse et nytt liv med håp og glede - uansett hvordan vi eller har det. Oppstandelsen er Guds egen bekreftelse på at Jesus virkelig er hans Sønn og vår Frelser. Drivkraften bak Jesu død og oppstandelse, er en ufattelig kjærlighet. Det han gjorde, det gjorde han for oss!

Å tropå ham, er å våge å si ja til hans kjærlighet, ja til oppstandelsens krefter i våre liv, ja til å se framover med håp og glede. Ja, guess what!

Øystein Trømborg