Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2008 klipp>Hans Jørgen Nilsen tar permisjon

Hans Jørgen Nilsen tar permisjon

2008-12-30

Tid for pause

Alt har sin tid, skriver Forkynneren i det gamle testamentet. Det finnes en tid, også for pauser. Etter endt teologisk grunnutdannelse fra Menighetsfakultetet i 2001, har jeg jobbet som prest i 7 ½ år, hvor mesteparten av tiden har vært i Meløy. Da så jeg ikke for meg mer skolegang på en god stund og var klar som et egg for arbeidslivet. Så langt har tiden i arbeidslivet gitt meg naturlig nok, en annerledes erfaring enn hva jeg fikk på skolebenken. Tiden i Meløy har så langt vært fin, god og lærerik, hvor jeg har fått vært tilstede blant folk i ulike situasjoner.

Nå er det tid for en pause, en videreutdanningspause. Selv om jeg ikke så for meg skolegang på mange år, ble det hele annerledes enn hva jeg hadde tenkt og trodd. For etter oppfordring fra prosten søkte jeg meg inn på noe som kalles pastoral klinisk utdannelse, forkortet PKU. Det er en videreutdannelse i sjelesorg som gis ved Lovisenberg diakonale sykehus i Oslo og som varer i 3 mnd. Dette er en type videreutdanning det alltid er bruk for. Jeg søkte opptak, kom inn ved utdannelsen og takket ja til den tilbudte plassen.
Det medfører at jeg går ut i permisjon fra stillingen min som prest her i Meløy fra 1. januar 2009 og er etter planen tilbake i jobb i begynnelsen av april. Med erfaringen fra den praktiske prestetjenesten her i Meløy, vil det gi nye og annerledes referanserammer enn hva jeg hadde da jeg tok grunnutdannelsen.

Jeg er svært glad for at jeg har fått plass på PKU, selv om det er rart å ta pause når prestemangelen er til å ta og føle på. Prestemangelen er ikke lengre unna enn i vår egen kommune, men Meløy blir ikke helt presteløs. I min permisjonstid vil Bror Valter Nilsson og Lyder Johannes Verne være her.

Uttover det, regner jeg med å komme tilbake i april 2009, forhåpentligvis klokere enn når jeg dro herfra. Alt har sin tid, skriver Forkynneren i det gamle testamentet. Det finnes en tid, også for pauser. Nå tar jeg en pause.

En riktig god jul,
godt nytt år