Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2013 klipp>Glomfjord kirkeforening nedlagt
Glomfjord kirkeforening nedlagt

2013-07-12

Kirkeforeningen ble stiftet allerede i 1926, og har under skiftende forhold og avbruddsperioder eksistert frem til 17. januar 2013, da den formeldt ble vedtatt nedlagt.
Den første foreningen arbeidet nok hovedsakelig med tilrettelegging for gudstjenester her, og for å få reist et kirkebygg på industristedet.
Endelig i 1956 sto kirken ferdig.
Her ser det ut som om kirkeforeningens arbeid ble borte noen år senere på 60 tallet.
Foreningsarbeidet kom i gang igjen i 1978/79 og har siden arbeidet trofast frem til 2013.02.13 Kirkeforeningen legges ned på grunn av medlemmenes (i dag 5) høye alder, den eldste er 93 år og de andre godt over 80. I mange år lå medlemstallet stabilt på15.
Drivkraften har hele tiden vært Glomfjord kirkes ve og vel først, men har også sett ansvar for eksempelvis for Bymisjonen i Bodø og Misjon uten grensers «Nødhjelp i Øst».
Kirkeforeningen har innarbeidet og gitt store kronebeløp til kirken, og har nå ved nedleggelsen øremerket i overkant av kr.100.000,- til spesielle formål i kirken. Beløpet er identisk med bankkontoen.
Det er utrolig mange store og små oppgaver og kostnader kirkeforeningen har påtatt seg disse 35 årene.
De største prosjektene kan nevnes.
Utbygging for å få handicaptoalett, og større/mer funksjonelt kjøkken med kjøleskap og oppvaskmaskin.
Oppussing av menighetssalen i 1998 og 2004/2005.
Brolegging ved inngangspartiene.
Det nye bårehuset.
Messehagler i kirkens 4 farger.
Disse prosjektene i godt samarbeid med menighetsrådet.
HVORDAN SKAFFET VI PENGENE?
Jo «Kjærlighet oppfinnsom gjør».
Vi hadde salg av rømmegrøt 1 dag i februar flere år, basar hvert år. Påtok oss lunsjservering for diverse kommunale seminar og møter, en og av og til to ganger i året. I tillegg lotteri, hvor mye av gevinstene var håndarbeid. Til utbyggingen solgte vi også andelsbrev. Ser vi litt i regnskapet finner vi at kirkeforeningen har bidratt Glomfjord kirke med over kr.700.000,00
Alt har sin tid. Nå var tiden kommet for oss til å legge ned arbeidet i Glomfjord kirkeforening, om enn med vemod.

Liv Strømslid