Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2014 Klipp>Fore og Meløy diakoni på vårtur 2015
Fore og Meløy diakoni på vårtur 2015

HERLIG VÅRTUR MED BUSS TIL NAUSTLOFTET.
2015-05-21

HERLIG VÅRTUR MED BUSS TIL NAUSTLOFTET.

I deilig vårvær dro 36 Ørnes/Reipå pensjonister i Diakoniutvalgets regi på busstur til Jektvik 19. mai. Målet var Naustloftet der Solfrid og Kolbjørn Lorentzen har etablert et spennende sted med kystkultur- og husflidsamling. I en trivelig, maritim stue der vi fikk deilig middag, kaffe og kake fortalte verten fra tiden der Lurøy, Rødøy og Meløy var et felles kirkesogn, om brytninger ut fra Den katolske kirken, og om tiden da Norge både kirkelig og politisk lå under dansk styre.  Han leste et omstendelig brev fra en kapellan i Rødøy til kongen i Danmark, der han tigget om tilsetting i soknepreststillingen . Vi fikk også se en rikholdig samling av salmebøker og høre utdrag av utviklingen fram til vår nye av 2013. Interessant! Simone holdt andakt og Gunnar leste dikt, mens vi innimellom sang om Norge, det vakre landet vårt. Så var det tid til omvisning i et stort utvalg av husflid og båtkultur. All ros til vertskapet for et godt planlagt besøk. Stedet ga mersmak! NUM.