Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2014 Klipp>FRA PRESTENS SKRIVEBORD sommer 2014

FRA PRESTENS SKRIVEBORD sommer 2014

Leif Larssen
2014-07-09

Kirkelig festdag

Konfirmasjon er over. 25 mai var det 420 mennesker som overvar de to konfirmasjonsgudstjeneste i Glomfjord kirke. Helga etter kom omlag 540 mennesker som kom til Halsa kirke for å være med å feire konfirmantene. På Fore møtte det fram 780 mennesker og på Meløya ca 70 stk. Legger vi tallene sammen snakker vi om nærmere 1810 mennesker som kom til meløykirkene for å feire årets konfirmanter.  Og i dette tallet  har vi ikke tatt med samtalegudstjeneste!

Hva forteller dette? Jo, at kirkelig konfirmasjon står sterkt, veldig sterkt  i vår kommune. Prosentvis ligger vi også veldig høyt i forhold til antall konfirmanter som velger å konfirmere seg kirkelig. Konfirmasjon er en festdag som samler familie fra øst og vest, nord og sør. Dette forplikter fra kirkens side. På en av årets største kirkelige festdager er vi som kirke nødt til å levere kvalitet. I år ble det en vakker og fin konfirmasjon, i alle fall tyder tilbakemeldingene på det. Og det er ikke bare organist og prest som må levere. Her snakker vi om teamarbeid med frivillige fra menighetene som stiller opp, pluss sangere og musikere som alle er med å gjøre konfirmasjonen til en festdag! I tillegg til dette har vi en dyktig menighetspedagog som også er med å bidrar.

Kirken har en lang og god tradisjon med å ivareta konfirmasjoner. Og vi sitter på betydelig kompetanse og erfaring, men tidene skifter og vi får ikke lov å hvile på laurbærene. Vi må hele tiden være villig til å evaluere oss selv. Hva fungerer? Hva kan vi bli bedre på? Hvordan kan vi på best mulig måte ivareta denne kirkelige festdagen, slik at vi som kirke i Meløy ikke mister den høye oppslutningen som vi nå kan glede oss over! Vi er inne i en tid hvor mye er i forandring, også innad i kirken, men konfirmasjonen vil bestå. Ingenting tyder på noe annet!  Og som prest gleder jeg meg allerede til å møte neste års konfirmanter; gleder meg til undervisning, gleder meg til konfirmantleir, gleder meg til å fortelle dem om Jesus og gleder meg til å være med å bekrefte ( confirmatio) dåpen når de kneler ved alteret og blir bedt for!

Av Leif Larssen