Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2014 Klipp>Andakt: GUDS FARGEPRAKT!
Andakt: GUDS FARGEPRAKT!

Leif Larssen
2014-11-20

GUDS FARGEPRAKT!

Vi har bak oss en fantastisk sommer med temperaturer og et vær som vi egentlig bare kunne drømme om. Men så fikk vi  altså en sjelden flott sommer. 2014 ble sommeren vi kommer til å snakke om i mange år fremover. Meløy fremstod i sin vakreste skrud med en fargeprakt og sommerdrakt som kunne ta pusten fra de fleste.  Vår Herre har vært raus da han skapte og danderte kysten vår, fjellene, faunaen og fjordene som vi omgir oss med. Når Guds skaperverk fremstår slik det har gjort denne sommeren, blir vi mennesker små og fattige på ord.  Ingen katedral kan måle seg med naturens egen kirke, og ingen farger kan måle seg med det orkesteret av farger som naturen kaster av seg.

Hva kan vel  være bedre enn en tur på havet en blikkstille sommerkveld hvor gradestokken viser 25 grader? Eller for den saks skyld; en fjelltur innover Glomfjellet når vannene ligger som speil og smiler. Mektig er det uansett om man er lavt eller høyt i naturen. Å oppleve en slik sommer ble for meg en sterk preken om himmelens og jordens skaper, Gud, den allmektige som har skapt denne vakre landsdelen. Og første trosartikkel har jeg mer enn en gang sitert for meg selv;  Ja, jeg tror på Gud Fader, den allmektige, himmelens og jordens skaper!

Og når dette skrives så er det ikke slutt, en ny vakker årstid har så vidt begynt; Høsten med sin eksplosjon av fargeprakt. Kanskje er høsten den vakreste årstiden med tanken på farger i naturen.  Det grønne, frodige og fagre skifter sakte over til gult, oransje, rødt og en herlig miks av disse fargene som er vanskelig å beskrive. Høstens fargeprakt gir meg åndenød! Den tar pusten fra meg, og det blir bare verre og verre år for år.  Nå håper jeg at ikke høststormene skal rive bladene av trærne for tidlig.

Er vi egentlig klar over hvor heldige vi er som får oppleve ulike årstider! Og er vi klar over hvilken skapermakt og skaperkraft som ligger bak naturens fargeprakt. Vår Herre har sannelig vært raus med oss i Meløy!