Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Organisasjoner>Sjømannskirken>Sjømannskirken Den Norske Kirke i utølandet

Sjømannskirken Den Norske Kirke i utølandet

2006-11-21
Kirke i verdens hverdag
32 kirker, fem studentprester, fire ambulerende prester og åtte prester i nordsjøtjeneste. Sjømannskirkene og reisetjenestene finnes på alle kontinenter, i 15 land og områder.
Hvert år benytter nærmere 700.000 nordmenn seg av tilbudene fra de 49 enhetene over hele verden som utgjør Sjømannskirken - Norsk kirke i utlandet. Sjømannskirken er en frivillig organisasjon, grunnlagt i 1864, og tilknyttet Den norske kirke. Hovedkontoret ligger i Bergen.
Sjømannskirken er et kirkelig, kulturelt og sosialt møtested for alle nordmenn i utlandet. Sjømannskirken har kompetanse på krise- og beredskapstjeneste, nettverksbygging og relasjonsrådgivning.
I takt med endringen i det norske samfunn har driften endret seg. Fra å være primært rettet mot sjøfolk, til i dag å henvende seg til alle nordmenn som oppholder seg for en kortere eller lengre periode utenfor Norges grenser.
Alle sjømannskirkene utfører kirkelige handlinger som dåp, konfirmasjon og bisettelse. En rekke kirker foretar også vielser.
Sjømannskirken hadde i 2005 en omsetning på ca. 143 millioner kroner, hvorav 38 prosent er statlig støtte. Resten samles inn ved frivillige gaver i Norge og ved enhetene i utlandet.
I Meløy har Sjømannskirken har forening i Glomfjord.
Powered by Cornerstone