Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2009 klipp>Celebert korbesøk fra Skrunda i Latvia.

Celebert korbesøk fra Skrunda i Latvia.

Fore og Meløys vennskapsmenighet helt fra 1991.
2010-10-07

 

I anledning Fore kirkes 100 års jubileum fikk menigheten besøk av kor og prestefamilie fra Skrunda evangeliske kirkes menighet i Latvia.
I 1993 besøkte Skrundakontakten fra menighetsrådet, Helga Hanssen, Skrunda, og først på 2000 tallet var kateket Per Anton Johansen der etter en gjenvisitt der 8 personer fra Skrunda hadde vært her i Meløy. Nå var det et ønske om nærmere kontakt og ønsket om å kunne bidra til feiringen av kirkejubileet sammen med vår menighet, som brakte dem hit.
  
Stort program.
Velkomstkomiteen, Gudveig Haugland, Nilly og Guttorm Moxnes, hadde lagt opp et omfattende program for gjestene. Alle 15 ble hjertelig mottatt med kveldsmat på Ørnes menighetshus den 19.august og innkvartert i private hjem på Ørnes til 25.august. Noen av gjestene kunne engelsk, men Elita Puertas, som snakker flytende latvisk, gjorde et flott arbeid som tolk under hele besøket.
Høydepunktet for besøket var å delta ijubileumsgudstjenesten i Fore kirke 23. august. Koret innledet gudstjenesten og gledet menigheten med vakker korsang både under gudstjenesten og ved hilsningsavdelingen. Overraskende var det at de fremførte en salme på det norske språket, og at presten, Martin Samm, hadde fått oversatt sin hilsningstale og fremførte den på norsk. De brakte gaver til menigheten, et stort bokverk om Skrunda/Latvia på engelsk og latvisk og i tillegg en svær kurv med sjokolade og smågodt til utdeling.
Omvisning, middag og åpent møte på torsdag 20.08.
Etter besøk i Fore kirke der Magne Hanssen orienterte, var det omvisning på Stormo gård, lunch på Ørneshaugen 17, besøk i Glomfjord kirke med Liv Strømslid som guide, tur opp fjellet ved Navnlaushøgda og felles middag på Ørnes menighetshus. (Nova See AS avd. Bolga spanderte laksen til middagen.)
På kvelden i et åpent møte viste Martin Samm bilder og fortalte fra Skrunda og menigheten. Vi fikk et godt innblikk i alle aktivitetene og det store dugnadsarbeidet den evangeliske menigheten i Skrunda driver. Uten tilskudd fra staten eller kommunen og med bare gaveinntekter til å dekke alle utgiftene, gjør de en formidabel innsats.
Menighetshusets kirkerom var fullsatt av interesserte tilhørere.
Fredag 21.08. var det tur til Svartisen.
På tross av overskyet vær med regnbyger ble det en stor opplevelse. Lunchbuffet på Svartiskroa varmet
frosne kropper, og på heimturen med skyssbåten sang koret av full hals. Etterpå var det korøvelse i Fore kirke for å forberede konsert og gudstjeneste.
 
Lørdag 22.08. Jubeltur til Støtt.
Nordlandsekspressen tok oss til Støtt, hvor Karl Sørensen møtte koret og en stor flokk mennesker til omvisning på fiskebruket. Begeistringen var stor over å se levende store krabber og mange fiskesorter med tilhørende fangstredskaper. Skrunda ligger inne i landet, og mange hadde et første møte med havets skapninger. Konserten på Støtt skole ble en suksess. Mange tilreisende og befolkningen på Støtt hadde benket seg i en fullsatt gymnastikksal. Etter konserten var det middag og hjemmebakte kaker som støttfolket hadde sørget for. Både kor og gjester ble en stor opplevelse rikere denne fine lørdagen.
 
Mandag 24.08. var uten forpliktelser for koret.
Noen dro på fisketur på havet sammen med Edgar Kvarsnes, noen gikk opp på fjellet alle de 1100 trappetrinnene i Fykan sammen med Guttorm Moxnes, og noen dro til fjæra på Kunna sammen med Elita Puertas og Nilly Ulvang Moxnes.. Været var deilig med +18 og sol. Alle rapporterte fine opplevelser da de ut på dagen møttes til kake og kaffe på Ørneshaugen 17. Kvelden ble tilbrakt sammen med husvertene.
Tirsdagsmorgen kl.06:00 startet koret på kjøreturen hjem.
Det ville ta to lange kjøredager.
STOR TAKK tilalle medhjelpere, husverter og vennlige mennesker som har gjort Skrundabesøket til en god opplevelse både for kor og menighet.
Nilly Ulvang Moxnes.
 
Powered by Cornerstone