Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2009 klipp>HØYTID OG FEST I FORE KIRKE 23. AUGUST

HØYTID OG FEST I FORE KIRKE 23. AUGUST

Kirkens 100 års jubileumsgudstjeneste, Simone Schiebold vigslet til menighetens sokneprest og koret fra vennskapsmenigheten i Skrunda kom fra Latvia f
2009-12-24

Prosesjon.

Høytiden ble innledet med prosesjon der biskop Tor B. Jørgensen, domprost Elin Vangen, prostene Bjørg Finnbakk og Nils Kaare Erlimo, sokneprestene Hans Jørgen Nilsen, Olav Jakob Tveit, Katrin Wiegmann, Jan Kåre Jakobsen, Martin Samm, Simone Schiebold, menighetspedagog Elisabeth Kongelstad, kor fra Skrunda Evangeliske Kirke i Latvia og en gruppe fra Glomfjord Jentekor deltok.

Kantor Magne Hanssen utførte det musikalske under hele gudstjenesten på en ypperlig måte.

Ordinasjon.

Ca. 300 mennesker deltok i jubileumsgudstjenesten som ble ledet av sokneprest Hans Jørgen Nilsen.

Biskopen ordinerte vår nye sokneprest, Simone Schiebold. Han innledet med at hun er den første kvinnen som ordineres til prest i Meløy.

Kirken omtalte han som et mysterium der frigjørende og forsonende krefter virker slik at det umulige viser seg mulig. Videre påpekte han i sin tale at det globale i kirkens virksomhet understrekes blant annet ved at det i dag ordineres en tysk prest til arbeid i denne menigheten.

Etter formaning og løfteavleggelse deltok tilreisende prester med håndspåleggelse og bønn. Og som et synlig bevis på at Simone var blitt vigslet til prestetjeneste i Den Norske Kirke, fikk hun bære den røde stolaen som prost Bjørg Finnbakk la over skuldrene hennes.

Tale fra prekestolen.

Sokneprest Simone Schiebold holdt talen over dagens tekst hentet fra Lukas 12, vers 9-14.

Hun holdt en innholdsrik og strukturert preken og imponerte med sine ferdigheter i norsk.

Øvrige ingredienser i gudstjenesten.

Kor fra Fore og Meløy menighets vennskapsmenighet i Latvia og Glomfjord Jentekor sang i flere omganger innimellom ordinasjon, skriftlesing, preken, takkeoffer, forbønn, nattverd og ved inngang og avslutning.

De kastet glans over jubileet og Simones store dag.

Pause med stor kake og rømmegrøt til alle.

Etter gudstjenesten var det rømmegrøt, spekemat, kake og kaffe til alle utenfor kirken og i menighetshuset. Været var bra, og folk så ut til å kose seg med venneprat og god servering. Det var en stor dugnadsinnsats i forkant av dette store arrangementet.

Ny samling med hilsninger og gratulasjoner.

Under samlingen i kirken etter matserveringen, var det mange som ønsket Simone Schiebold fra Creglingen i Tyskland velkommen som sokneprest og gratulerte med 100 års jubileet.

Både ordføreren, biskopen, de tidligere prestene i menigheten og privatpersoner uttrykte også begeistring for restaureringsarbeidet som var utført. De betegnet kirken som lys og trivelig, og det ble bemerket at stoler gir stor mulighet til variasjon og praktisk utnytting av kirkerommet.

Pensjonert prost, Lyder Verne, ledet denne sekvensen på en utmerket måte. Mange skriftlige hilsener ble lest opp, og innimellom sang koret fra Skrunda.

De overrasket også med en innstudert salme på norsk under jubileet.

Presten fra Skrunda, Martin Samm, holdt tale på norsk og hilste menigheten med en stor bokgave fra menigheten i Skrunda. Fra Meløy kommune fikk koret en symbolsk gave i form av kommunevimpel, fat og pins. Det ble delt ut blomster med takk til de faste arbeiderne under restaureringen, til Magne Hanssen for sentral medvirkning og som velkomsthilsen til Simone Schiebold.

Nilly Ulvang Moxnes