Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2009 klipp>Fra prestens skrivebord

Se artikler under menighetsblad klipp 2009
2009-03-25

Ennå en vinter i nord.

Jo da, jeg er klar over at mange her nord er litt lei av oss søringer som kommer og skryter av natur og miljø og blir en stund, og så reiser igjen. Men jeg bare må få si noe om det likevel. Fra før har jeg omtrent 17 år i Troms og Nordland bak meg, likevel blir det sterkt å møte fjell og fjorder, hav og himmel igjen. med vinterens  stjernehimmel og nordlysets flammemønstre. Og solen som setter farge på snøen i fjellene, for så å leite seg fram nedover tinder og dalsider til stadig flere av oss.

Bud om mer lys og ny vår med nytt liv. Han får heller være sterk, kulingen, så sparsomt som vi nu er forsynt med snø i januar, må da lufta få bevege seg rundt oss. Det er liv i det og.

Og skreimølje er det blitt! Lever, rogn og fisk så smakfull at du knapt enser å laste en potet eller to innpå herligheten. Når sant skal sies finnes det jo fisk i Vestfold også, hvor den nå enn kommer fra, og sandefjordssmør smaker selv for en som bor i Tønsberg. Hører folk si det går tregt med avsetninga i år, så fisken må bli i havet og mange får trøbbel med arbeid og inntekt. Sjøl ei finanskrise kan jo  ikke vare evig, men det er leit for all virksomhet på sjø og land som er godt innarbeida om det stopper opp over lengre tid.

Og så alle folka, da!

Ellers er det fint å treffe både folk jeg har møtt før og flere jeg ikke har møtt. Pluss dem som ser så kjent ut, men minnet leverer ikke ut navn, i alle fall ikke med det samme. Det er blitt noen mennesker i mer en førti presteår på ulike steder. I alle fall innbiller jeg meg at det ikke er pensjonsalderens skyld. Jeg har erfart det samme i ganske unge år også, for den saks skyld.

Mennesker i arbeid og fest, søndag og hverdag, sorg og glede. Som folk har hatt det før og alltid vil ha det i en omskiftelig verden. Her er så mye å glede seg over, av virksomhet og velstand. Folk tar seg av hverandre og driver med aktiviteter til glede for seg selv og andre; sang, idrett, musikk og foreningsliv. Og mange tar ansvar i dugnader og får ting til. Fint også å se kirkehus pusset opp og forbedret fra jeg var domprost. Til glede for alle brukere i alle livets ulike situasjoner.

Jo da, jeg trives her, men tenker på at kona måker snø, mens jeg kjører på bare veier. Litt merkverdig er nå denne vinteren, ka dokker trur?

Hilsen Lyder