Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2009 klipp>Påskevandring med Sakkeus

Påskevandring med Sakkeus

2009-06-30

 

Før påske hadde jeg og Tor – Einar Andersen påskevandring for ulike skoler og barnehager her i kommunen. En kjempeflott uke med mange flotte øyeblikk og mye moro. ☺
 
Mens juleevangeliet er preget av forventning, undring, glede og jubel, omfatter påsken de store kontrastene: Her er forventninger til en frigjøringskonge, skuffelse, forræderi, folkeopprør, fornedrelse, henrettelse, død, oppstandelse, glede og håp. Påsken er uløselig knyttet til spørsmål om liv, død og evig liv. Det kan være problematisk for oss voksne å bli konfrontert med disse spørsmålene.
Vi kan oppleve at små barn har et enklere og mer direkte forhold til liv og død. Eldre barn vil oppfatte alvoret på en annen måte. Så vi som voksenpersoner i menighet, barnehager og skole har mange utfordringer når vi møter barnas tanker og refleksjoner omkring disse temaene. Men det er gleden, håpet og det nye livet som er påskens budskap, og det er dette perspektivet jeg ønsket og fokuserer på i påskevandringen.
Gjennom Sakkeus som reiseleder, som selv forandret seg i møtet med Jesus, vandret vi rundt i kirkerommet og undret oss rundt påskebudskapet.
Ser allerede frem til neste års vandring. ☺
 
Elisabeth Kongelstad
 
Powered by Cornerstone