Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2010 Klipp>Kort nytt fra Kristelig PresseKontor

Kort nytt fra Kristelig PresseKontor

2010-03-16

Fornyelse i NRKs morgenandakt

Morgenandakten i NRK skal nå fornyes, og det blir endret innhold på fredager. Blant nye andaktsholdere finner vi artisten Hanne Krogh og TV-pastor Egil Svartdahl.

Programsekretær i NRK, Helge Gudmundsen, skal igjen være ansvarlig for morgenandakten. Han har de siste fem årene arbeidet med Åpen Himmel-programmer i NRK TV. Men han har tidligere i mange år arbeidet med andaktene i NRK. Gudmundsen sier at den største endringen er at andaktene på fredager vil få mer samtaleform, der ulike personer forteller om sin kristne tro under tittelen «Mot helg». Vekst i søndagsskolen 90 nye søndagsskoler og barnegrupper har meldt seg inn i Norsk Søndagsskoleforbund i 2009. Flest nye grupper er det i Oslo/Akershus krets av Norsk Søndagsskoleforbund, hvor 16 nye søndagsskoler og barnegrupper har meldt seg inn.

Bygger ny kirke i Sør-Korea

Nå bygges en ny sjømannskirke i skipsverftbyen Okpo i Sør-Korea.- Fremover vil det være over tusen nordmenn stasjonert i Okpo. Mange av de norske arbeiderne er pendlere som har familien i Norge. Det er ikke tilbud om sosiale møteplasser på kveldstid utenom barer og restauranter, sier sjømannskirkens reiseprest Rune Birkeland, til Sjømannskirkens nettsted. De fleste nordmennene arbeider på to av de største skipsverftene i verden, Samsung - og Daewoo-verftet, der flere norske selskaper har etablert seg. Blant andre Statoil, National Oilwell, Aker Solution, Odfjell Drilling, Kongsberggruppen og Veritas. Arbeidsgiverne er bekymret over manglende fritidstilbud med mulighet for å fylle fritiden på en positiv måte. De ønsker et norsk møtested. Det sørger nå Sjømannskirken for at de får. Den nye sjømannskirken skal etter planen stå klar i april og være åpen i to år. En eventuell forlenging vil bli vurdert. Sjømannskirken bygges av en koreaner, som leier ut bygningen.

Kirkevekst og velsignelse i Kamerun

Den evangelisk-lutherske kirken i Kamerun (EELC), som er Det Norske Misjonsselskaps samarbeidskirke, har nå 320 000 medlemmer. Det innebærer en tredobling på mindre enn 20 år. På begynnelsen av 90-tallet hadde kirken ca. 100 000 medlemmer. Kirken var da regional og befant seg hovedsakelig i Adamaoua-området. Etter hvert ble kirken nasjonal med menigheter i alle de største byene i landet. Folk som flyttet tok med seg kirketilhørigheten sin og sørget for at det ble etablert menigheter der de kom. På denne måten har kirken ekspandert. Kirken består nå av 1 500 menigheter.

Bibelen med presentasjonssider

Bibelselskapet har kommet med en ny bibelutgave, som i tillegg til selve Bibelen har mer enn 150 presentasjonssider i farger. Disse sidene er spredt gjennom hele Bibelen og presenterer en person, en bibelsk bok eller et tema. Sidene inneholder fargerike bilder, lettleste tekster, kart, lesetips og fakta.

Presentasjonssidene gjør det litt lettere å lese og bli kjent med Bibelen. De er laget for å kunne leses av både ungdom og voksne, uten noen krav til forkunnskaper. Noen av sidene belyser også temaer som passer for dem som allerede er kjent med bibeltekstene, men som vil lære mer eller utfordres til å se på tekstene på nye måter. Bibelselskapet sier i en pressemelding at utgangspunktet med presentasjonssidene ikke har vært å påtvinge leseren en tolkning. I stedet presenteres ulike tolkningsmodeller som skal hjelpe leseren til selv å tenke og ta stilling i ulike spørsmål. Samtidigvil presentasjonssidene bidra til å løfte fram grunnholdningen om at vi som mennesker alltid er sett og elsket av Gud.

Powered by Cornerstone