Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2010 Klipp>Glomfjord - diakonien på tur til Gildeskål

Glomfjord - diakonien på tur til Gildeskål

2010-09-17

I Glomfjord hadde et par medarbeidere innen kirkens diakoni arbeidet med et enkelt turopplegg for sommer-utflukt.

Den 10.juni var alt klart med tilrettelegging, planer og påmeldinger. Diakoniarbeider Tor-Einar hadde sørget for høvelig buss, tatt med sangbøker, og alle møtte på Torget med godt humør. Til og med været lyste opp og ga oss solskinn på turen.

Tor-Einar ønsket velkommen, og fortalte fra turen til Rødøy dagen før og noen gamle historier derfra. Sangbøkene kom frem og det ble noen lette gode sanger før vi kom til den fine rasteplassen i Storvik. Vi stoppet der for formiddagskaffe og noe å bite i, alt medbrakt. Fjellet ga enda skygge her og det var kjølig vindtrekk, så kaffen ble servert i bussen.

Etter pausen og strekk på beina gikk turen videre til Gildeskål og den gamle kirken der.

I det vi passerte noen gårder på Inndyr, fikk vi øye på noe interessant på et lite jorde. Bussen stoppet. Det var noe som lignet på en stor skilpadde som beveget seg regelmessig frem og tilbake over jordet og slo gresset uten at noe menneske var å se. Noen av oss som ikke lenger klarer så godt med gressklipperen mente dette kanskje var noe for oss.

Vel fremme ved kirken ble vi mottatt av guiden Oscar Berg. Et trivelig bekjentskap. Han fortalte om kirken som var bygd i 1125 om senere endringer. Han forklarte forskjellige ”bur” til øvrighetspersoner, ”storkarans” kirkebenker, og de smale benkene langs kanten av benkeradene, Her måtte fattigfolkene sitte. Vi var forberedt på at det var kaldt i denne gamle steinkirken, men som Berg sa, han hadde lagt en ”lusk” i ovnen, og det var lunt der inne.

Ei interessant stund, en god forteller som fikk med en del gode historier fra kirkens mangeårige liv.

Herfra gikk turen videre til ”Kirkestua” hvor vi ble mottatt i døra av Mona Remman og ønsket velkommen. Etter en kort pratesund rundt bordet, fikk vi ei fin andaktsstund ved Mona som er trosopplærer i Gildeskål.

Så var det tid for å hente middagen som ble levert fra sykehjemmet. Det var god og rikelig mat, så alle ble mette.

Etter å ha ryddet og slappet av litt, samlet vi oss i bussen igjen. Det ble kjørt en liten

sightseeing -tur i området før kursen ble satt mot Meløy igjen. På heimturen opplevde vi å se en Lama som sauegjeter.

Ettermiddagskaffen kunne vi nyte ute i solskinnet på rasteplassen i Storvik.

På plass i Glomfjord igjen var alle enige om at det hadde vært en fin tur.

Liv Strømslid.