Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2012 klipp>Møte med mennesket Johan

Møte med mennesket Johan

2012-04-17

Eller Johan Hals Jørgensen som han heter – Saltdalorganisten som en måneds tid har hatt Meløy som praksissted i sitt studium på Kirkelig Utdanningssenter i Nord.

Hvorfor ble det Meløy?

Det var ganske nært slik at jeg kunne kjøre hjem i helgene og jeg måtte være et sted jeg ikke hadde vært ansatt før. Så Meløy passet meg bra.

Er det likheter mellom Meløy og Saltdal?

Ja, det syns jeg. Kommunen er spredd over et ganske stort geografisk område og kulturlivet er ganske likt der kor og korps er viktig. Folk kommer fra et stort område for å være med. Aktivt kulturarbeid i begge kommuner.

Du driver barnekor, ungdomskor, damekor og blandet kor – hvor mange timer har du i døgnet?

Hehe, ja det kan bli litt mye enkelte ganger. Jeg har aldri hatt så mange kor som nå. Men jeg har gått inn i det som var behovet i kommunen. 2 kor hører med i stillingen, og to kor har jeg utenom stillingen. Kirka i Saltdal er sentral i kommunens kulturelle liv.  Det er ofte konserter der. Kirka er et positivt ladet ord. Det er lett å spørre folk om å være med hvis jeg trenger noen.

Ble du godt mottatt da du flyttet til Saltdal?

Veldig godt mottatt. Jeg ble dratt inn i mange typer samarbeid. Mange flotte folk.

Blir studiet tilrettelagt i jobben din? Ja, menigheten ønsket at jeg skulle ta dette studiet, så det går greitt - også med vikarer når jeg er borte. Studiet er samlingsbasert over to år.

Hva håper du å få med deg fra Meløyoppholdet?

Håper å dra nytte av erfaringene herfra særlig når det gjelder korarbeid. Og så er det jo alltid fint med tilbakemeldinger om måten jeg gjør ting – begravelser og gudstjenester som jeg har vært med på.

Hvilken CD vil du ta med deg på en øde øy?

Ikke enkelt å velge siden jeg liker musikk som spenner over 1000 år. Men Bach, vokalmusikken til Thomas Tallis og ikke minst filmmusikken som John Williams har skrevet – for eksempel til Starwarsfilmene er favoritter.

Hva vil du vektlegge i jobben din?

Jeg synes jeg er mest meg selv i korarbeidet der jeg kan skape og gi til andre mennesker. Men også når jeg sitter på orgelkrakken og lar fantasien slippe løs trives jeg godt.

Er du et sosialt menneske?

Ja, det syns jeg og det er nyttig når man jobber med mennesker. Det viktigste jeg gjør er å arbeide sammen med andre.

Hvordan syns du Meløy er?

Kontrastene i naturen er fascinerende, fjelltopper, sandstrender, lyset. Glemmer av og til nesten å se på veien når jeg kjører. Og menneskene jeg har møtt har vært veldig engasjerte. Det er nesten litt synd å bare ha en måned her. Kanskje jeg skulle ønske meg tilbake hit til neste praksisperiode.

Velkommen tilbake, Johan – sier vi!

Møte med mennesket Johan