Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2004 klipp>Diakonilederen på Halsa

Diakonilederen på Halsa

2011-05-03

Diakonilederen på Halsa

I menighetene er i Meløy så drives det diakonalt arbeid. Det er veldig bra og det er så absolutt på sin plass at dette viktige arbeidet blir løftet frem. Frid Myrås er født og oppvokst på Halsa. Hun leder Halsa menighets diakoniutvalg og er ansvarlig utvalgets virksomhet. Hun kom innom kontoret på Halsa og jeg fikk intervjuet henne om diakoniarbeidet som gjøres på Halsa.

Hvordan startet diakoniarbeidet opp i Halsa menighet?

Oppstarten til Diakoniutvalget var i august 2000. Foranledningen var at Bjørg Inderø ønsket treff for pensjonister hjemme hos seg slev. Så spurte hun om jeg kunne komme og hjelpe til og være sammen med dem. Jeg har jo alltid likt å være sammen med eldre folk, så jeg ble med. Etter dette så fortsatte det og vi begynte å ha eldretreff. Det var ikke kommet så langt at vi hadde noe fast Diakoniutvalg. Når Berit S. Hegle kom tilbake etter fødselspermisjon, så ble det fart på sakene og våren 2002, ble det dannet et fast diakoniutvalg i menigheten. Vi reisterundt omkring i Halsa menighet og hadde samlinger. Vi dro til Åg, Åmnes, Kildal og hadde treff. Vi hadde treff en gang i måneden, med god oppslutning. Til å begynne med hadde vi mat hjemmefra, men dette endret seg etter hvert. Serveringen ble ordnet på det enkelte sted. Det ble enklere. Folk var villig til å stille opp, for de vill ha disse treffene.

Situasjonen har imidlertid endret seg fra da til nå for diakoniutvalget. Hvor mange medlemmer er det i Diakoniutvalget?

Frid tenker, Vi var fem stykker, men mange er blitt borte nå. Magnus Strand døde jo i fjor, Hanna Sørensen flyttet til Fauske og Bjørn Harry Inderø har flyttet til Ørnes og Berit S. Hegle har sluttet. Diakoniutvalget ligger på en måte nede, men jeg håper at det er noen som kan tenke seg å være med i utvalget. Samtidig er Tor Einar Andersen kommet tilbake fra permisjon som organist og han har overtatt deler av Berits arbeid. Det betyr at Diakonisamlingene fortsetter som før, med samlinger på Åg, Åmnes og Halsa. Det betyr veldig mye at Tor Einarer kommet tilbake. Da har jeg en fast person å holde meg til. Vi kan også spørre prestene om de blir med på samlingene. Det hjelper veldig mye på at Tor Einar og de stiller opp og hjelper til. Da blir jeg ikke aleine om arbeidet. Vi står på videre med nytt mot, sier Frid og smiler bredt.

Hva gjøres på diakonisamlingene?

Frid smiler videre og forteller; Vi er samlet til hyggelige samvær med sang, underholdning, andakter, loddsalg og ellers sosialt samvær. Av den erfaringen jeg har, så settes det pris på samlingene.

Diakoni i Meløy, hva betyr det?

Frid tenker og svarer; Diakoni er så mye. Det behøver ikke bare å være treff for de eldre. Det er jo også besøk til eldre folk og andre som har det vanskelig. Det er hvertfall mange som spør etter treffene våre, og det er tydelig at dette blir godt mottatt ute. Det er et tydelig behov for diakoniarbeid.

Rundt sommerstid, i juni, Hva arrangerer dere da?

Da har vi lyst til å dra på tur. Vi har dratt på tur til Inndyr, Kisten og i sommer dro vi til selve Rødøya og klokkergården. Det er en populær tur, fordi det gir en glimrende mulighet til å komme til steder, en ellers ikke drar til så ofte. Dette er heldagsturer, hvor det blir leid inn en buss som kjører til og fra. Vi har med kaffe og noe og spise, men vi kjøper middag på de stedene vi er på. Været varierer, så lenge vi har en buss, kan vi sitte iden og drikke kaffe. Da vivar på Rødøya var det fint vær. Vi kunne være mye ute. Det betyr mye for turen at været er bra, men det er jo ikke noe vi kan styre.

Vi takker for praten og ønsker lykke til og Guds rike velsignelse over arbeidet

Hans Jørgen Nilsen