Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2004 klipp>Høsttakkefest

Høsttakkefest

2011-05-03

 HøsttakkefestHagelaget i Nordre Meløy spanderte grønnsakssuppe etter høsttakkefesten i Fore kirke. Idar og Doris Rendahl med tom suppegryte etter festen.

Også i år er det  blitt feiret høstakkefest i flesteparten av våre kirker. Og dette er en gudstjeneste jeg gleder meg til hvert år. Se barn komme inn i prosesjon med kurver med frukt og grønnsaker. Og kirken pyntet med høstfarger.

              Det er fint å komme sammen i Guds hus og minnes den sommeren som nå er over. Enten en er gårdbruker eller med i hagelaget eller bare et vanlig menneske, så er det godt å komme sammen i kirken og takke Gud for alle hans gaver i skaperverket.

              Vi har tre trosartikler i vår trosbekjennelse. Den første artikkelen som handler om Gud som Skaper er ofte blitt glemt og mindre forkynt over i våre kirker og kristne sammenhenger.

Det er også fint å tenke tilbake på det sommerhalvåret som nå er over. Løvspretten i år var den tidligst i manns minne. Alt i slutten av april var alle lier grønne her i Meløy. Ingen eldre kunne minnes en så tidlig vår som i år.

 Etter at presten hadde fortalt litt om sommeren som nå er over, tok han en stor kurv full av grønnsaker som hagelaget hadde laget, og satte den på alteret og ba takkebønnen som lyder slik:

Herre, vår Gud, du som har skapt himmelen og jorden, vi takker deg for vårt liv og vårt arbeid og for at du på ny har latt jorden gi sin grøde. Lær oss å ta imot alle dine gaver med takk og bruke dem til beste for hverandre og for de mennesker som lider nød i verden, ved din Sønn, Jesus Kristus, vår Herre, som med deg og den Hellige Ånd lever og råder, en sann Gud fra evighet og til evighet. Amen.

OJT

Powered by Cornerstone