Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2004 klipp>Babysang / musikk fra livets begynnelse. Glomfjord

Babysang / musikk fra livets begynnelse. Glomfjord

2011-05-03

Babysang / musikk fra livets begynnelse. GlomfjordBilde fra babysang ørnes

I Glomfjord treffes vi hver onsdag formiddag i en godt oppvarmet menighetsal.

Vi har et stort teppe som ungene ligger på og gode sitteputer til oss voksne. Musikk-instrumentene  ligger i midten og bare venter på og bli brukt.

Det er god plass til bevegelse i rommet.

Vi starter alltid med en sang hvor vi ønsker ungene velkommen med navn, og etter hvert ser vi at ungene kjenner igjen sangene. Vi har et eget sanghefte vi forholder oss til, men synger og noen utenom.  Er det noen som har en fin barnesang lærer vi den og.

I noen av sangene må de voksne trimme (noe de gjør med godt humør.)  Så er det noen hvor ungene blir massert til, og noen hvor vi bruker intrumentene. Vi har rim og regler som går på forskjellige ting på eller med kroppen.

Spesielt er det en sang ungene liker og kjenner igjen, det er "stor bølge - liten bølge."

Ungene ligger da på teppet og vi voksne holder et stoffstykke over de som vi "bølger" med. Når de blir lei hele greia setter vi oss til bords og spiser maten som en eller annen snill person har ordnet i stand.

Ungene har fått egne barnstoler som de sitter på.

Praten går alltid livlig rundt bordet og alle koser seg. Tilbakemeldinga er at dette må vi ha hver onsdag. De synes at dette er en fin måte og treffe og bli kjent med andre på. Ungene i denne gruppa er fra 0 - 1 år.

Med dette ønsker jeg alle små og store en sangfylt julefeiring.

Edith Pedersen.