Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2004 klipp>Vil gjøre ungdom til Jesu disipler

Vil gjøre ungdom til Jesu disipler

2007-08-31

   Vil gjøre ungdom til Jesu disiplerGro og Øystein Rykkelid foran det gamle Nordtun 

Nordtun framhaldskole på Vall er i de siste årene blitt fylt med ny aktivitet. Sommeren 1999 kom ekteparet Gro og Øystein Rykkelid flyttende til Nordtun. Her driver Ungdom i Oppdrag (UiO) bibelskole, og der er elever fra fra mange land, Canada, Egypt, Sveits, Nederland, Finland og fra Norge. Vi besøker Nordtun og får en prat med ekteparet Rykkelid.
Fortel litt om dere selv.
              -Vi er begge fra Kristiansandområdet. Øystein er 40 år og Gro er 38, og vi har tre barn, Ina på 10 år, Åsa på åtte og Oda på ett og ett halvt. Vi har begge gått på en disippeltreningsskole i UiO for 20 år siden på Hawai. Og vi hadde praksis på Fidjøyene i 1985.
Deretter ble det utdannelse. Gro studerte på Kunst- og håndverk skolen i Bergen i 7 år og Øystein studerte marin biologi og har hovedfag i det. Etter studiene fikk han seg jobb på Kristen videregående skole på Nesna, og derfra kom de hit. Gro har i alle disse årene arbeidet som utøvende kunstner.
Samtalen foregår i kunstnerstudioet til Gro, og alle steder er der bilder hun har laget. De fleste er fra Helglandskysten og Meløy, og med god komposisjon og flotte farger. Hun har også mange bilder med skriftord. Det er viktig å henge Guds ord på veggen og daglig bli påmint om Guds vilje og kjærlighet, sier hun.
-Hva er Ungdom i oppdrag?
  -Ungdom i Oppdrag er en av verdens største misjonsorganisasjoner og heter på engelsk Youth with a mission. Den er tverrkrikelig og hovedkontoret ligger i Lausanne i Sveits. Hit til Norge kom den i 1972 og ble startet av Eivind Frøen, og nå er her syv skolesenter i Norge.
Organisasjonen har tre virkefelt.
1. Forkynnelse og evangelisering og misjonspraksis.
2. Utdanning: Teologi, sykepleie, kunst, statsvitenskap.
3. Nødhjelps-barmhjertighetsarbeid. Den internasjonale organisasjonen har flere hospitalskip.
På Nordtun har vi grunnkurset, disippeltreningskurset, som er grunnlaget for tjeneste og videre utdannelse. Men vårt kurs er på ni måneder i stedet for på seks som er det vanlige. Vi bruker disse tre månedene som vi har ekstra på både lokalt menighetsarbeid og på fjellturer og friluftsliv.
Til neste år håper vi at vi kan starte et kunstskolekurs her på Nordtun.
-Hvordan trives dere her i Meløy?
-Her er en god plass å bo dersom en er interessert i natur og friluftsliv. Naturmulighetene er fantastiske og her er mange flotte folk. Men så lenge en ikke har familie her, tar det tid å bli kjent. Vi har noen venner vi kjenner godt, og andre vi bare kjenner til.
Men vi føler at vi er i Guds plan med arbeidet, vi er på rette plass med masse utfordringer, og arbeidet er spennende og rikt. Men vi savner naturlig nok nær familie som bor langt vekk fra oss.
-Tjener dere godt?
-Gro tjener en del, hun driver som bildekunstner, men Øystein har ikke lønn, men venner og bekjente støtter ham økonomisk. Og av en og annen grunn får vi alltid nok penger til både å dra på ferie og kjøpe sykler til barna.
Selve skolen på Nordtun får ikke statsstøtte, men gaver til skolen kan trekkes fra på skatten.
-Hvordan skape disipler for Jesus?
-Vi tror at troen kommer av forkynnelsen. Vi legger vekt på god forkynnelse, men også på en god personlig oppfølging i mindre grupper. Vi har tro på et ungt lederskap og på å gi dem ansvar. Ved å gi ungdommene ansvar og tillit former du dem. De må gjøre det de lærer og praksis er svært viktig for å forme troen i deres sinn. Altså, vi legger vekt på forkynnelse, oppfølging og praktisering. Vi tror på en Gud som gjør under. Og her er mye bønn og forbønn på skolen. Vi er konservative på innholdet, men radikale og moderne på utrykksformen.
Nordtun blir fortsatt brukt som leirsted både for skolelaget og for frikirken og vi har også familieleirer i egen regi.
Vi ønsker å være til velsignelse i området her. De fleste av elevene og vi som arbeider her har vår bakgrunn i den norske kirke. Men vi ønsker å arbeide på tvers av menighetsgrensene og vi brenner for Nordland og folket her.
-Hvordan ser dere på kristendommens fremtid her i området?
-Meløy har jo en sterk kristen arv. Men mange har blitt borte. Og særlig blant de unge er der en stor uvitenhet om Gud og Jesus. Vi ønsker å hjelpe ungdommen til å finne tilbake til Gud. Kjenne at Gud er god og at livet med Gud er rikt. Dette å oppleve at Gud ønsker kontakt med oss menneske er en veldig resurs, og det gir oss en indre fred og trygghet og glede som er mye større enn all verdens rikdom.
Olav Jakob Tveit.
Powered by Cornerstone