Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2005 klipp>Kalde føtter og varme pølser
Blad 200501

Kalde føtter og varme pølser

Nye speidere i søndre Meløy
2009-12-04

 Kalde føtter og varme pølser

Ina Rykkelid  strekker bare føtter mot bålet som spraker lystig i vintermørket. Hun holder våte sokker over varmen, mens hun tenker gjennom speiderløftet hun snart skal avlegge. Sammen med speiderleder Stig Ole Rek og de andre speiderne har hun øvd på dette for å kunne bli opptatt som speider denne søndagen sammen med familiespeiderne i søndre Meløy. I tro på Guds hjelp lover jeg å tjene Gud, hjelpe andre og lyde speiderloven.  – Det var kjempeskummelt å bli opptatt som speider. Jeg var veldig nervøs for å glemme hva jeg skulle si, forklarer Ina etter seremonien. - Men det gikk veldig fint.

Inne i granskogen på en stor slette dannet familiespeiderne i ring rundt de nye speiderne. I tillegg til Ina Rykkelid stod Sven Eivind Olsen, Annika Meløysund og David Stien. Sammen med Anna Kristiansen og Kristoffer Nygård har de i høst drevet speiding ved Nordtunhytta i Engalia. - Noen ganger fryser jeg på fingrene, særlig når jeg har glemt vottene, forteller Ina. - Men det gjør ikke så mye når vi finner på så mye artig. I høst har de lært å knytte båtmannsknop og dobbel halvstikk. En svær katapult er montert mellom trærne utenfor hytta hvor bålplassen også er flittig benyttet. – Jeg har grillet kyllinglår og mashmellows, forteller Ina som har erfart at bålbrenning er en viktig speideraktivitet. To ganger i høst har de overnattet på Nordtunhytta, mens de til vinteren også har  planer om å ligge i telt på fjellet.

De nye speiderne i søndre Meløy vil gjerne ha kontakt med andre speidere i kommunen og landsdelen. Stig Ole Rek forteller at de har lyst til å invitere speiderne på Ørnes til Enga. Så kan de senere reise på gjenvisitt.

Denne familiespeidersøndagen har de nye speiderne fått ansvar for vinteraktivitetene. Her er det snøballkasting på blink, aking, bygging av snøborg med påfølgende snøballkrig og skyting av snøball med katapult. De fire ferske speiderne tar sine oppgaver alvorlig og gjennomfører de med glans. Her har familiespeiderne fått en ny ressurs de kan få mye glede av i framtida. Tanken er at de store speiderne skal kunne ta med seg søsken og foreldre på disse samlingene en gang i måneden.

Det blir spennende å følge speidingen i søndre Meløy. Det er et tilbud for alle familier som er glade i å være ute i naturen og som ikke er redde for å fryse litt på føttene. Her er alltid et stort bål og et godt fellesskap å varme seg på. 

 Lars Gjøviken

 Kalde føtter og varme pølserIna Rykkelid avlegger speiderløftet

Powered by Cornerstone