Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Menighetsblad 200502

Namaste!

2010-07-05

   Namaste! 

         Nå er vi kommet vel hjem fra studietur i India sammen med Bodø 2 speiderne. Det har vært en flott opplevelse og veldig lærerikt. India er et gjestfritt og mangefoldig land. Folket i India deler det de har, om det er lite eller mye spiller ingen rolle.

              Vi kom til Mumbai den19 mars rundt midnatt. Det var utrolig varmt selv om det var midt på natten. De første dagene bodde vi på et YMCA i Mumbai. Da var vi blant annet rundt på sightseeing i Mumbai. Vi fikk se forskjellige plasser som ikke vanlige turister får se. De får ikke se de dårlige strøkene og all fattigdommen. Vårt første møte med indisk mat var spennende men det var sterkt. Kelnerne sa det var mild mat så vi lurte litt på hva som var sterkt for dem da?

Vi reiste så videre til Sangam i Pune, Sangam betyr come together. Sangam er et av fire verdensspeidersenter, men Sangam er også et møtepunkt mellom to elver i Pune. Vi ble godt mottatt av hele staben da vi ankom. De hadde en velkomstseremoni for oss der de ønsket oss velkommen på indisk vis.

I løpet av oppholdet er det en del ting jeg husker bedre enn andre. Blant annet var vi hjemme på besøk, i grupper på tre, til indiske familier. Jeg og Pernille havnet til en familie som hadde det veldig godt økonomisk sett. Begge foreldrene var advokater og datteren så skolert at når vi pratet norsk så forsto hun innholdet ved å sammenligne med andre språk. Det var en kjempe trivelig familie, gjestfrie! Men det var vanskelig å se at noen hadde det så godt mens andre hadde ingen ting.

Namaste!

Vi var også å besøkte et kvinne- og barnehjem som het Maher. Det var i utgangspunktet et senter for kvinner som trengte hjelp i forhold til voldelige menn osv. De hadde ofte med seg barn og dermed ble det et kvinne- og barnehjem. Vi ble mottatt av mange små barn som sang sanger og gav blomster kranser til oss. Barna der var umåtelig glad i å synge. Du kunne si et ord og de begynte å synge en sang med det ordet i. Det var godt å se at i det minste noen av de mange barna som ikkehar det så godt er blitt tatt vare på her. Og at de har muligheten til å leke, lære å ikke minst slippe å gå sulten.

Mens vi var der nede feiret inderne Holi. Det er en fargefestival de har hvert år, der de feirer at det blir sommer.  De kaster farge på hverandre i form av pulver eller fargevann. Vi så ikke ut da dagen var omme. I løpet av oppholdet lærte vi også bollywood dance, en koreograf kom og lærte oss litt dansetrinn. Et av høydepunktene for de shoppegale jentene var nok da vi dro ut for å handle sari. Skredderne hentet frem meter etter meter med stoff til vi satt med foskjellige stoff til haka. Det var mye å velge mellom, både i stoff, farge og mønster.

Det å dra til India koster en del, derfor er det så flott at mange er så flike til å støtte oss i speidern. Hadde det ikke vært for dere hadde det ikke blitt noen tur på oss. Tusen takk til dere!!! Dhunyawad!!!

Namaste!

Ingunn Stensland og Pernille

Powered by Cornerstone