Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2006 klipp>Gamle altertavlen i Fore kirke
Gamle altertavlen i Fore kirke

2008-12-03

Slik så altertavlen i Fore kirke ut før restaureringen i 1959. Et nakent kors, mens innrammingen rundt er den samme som på altertavlen i dag. Prospektkort av altertavlen har vi fått fra Gerd Stigen på Stia og Martin Stormo i Glomfjord.
      Stormo skriver til oss at hans kort har en merkelig historie. Han forteller at hans onkel Johan var på besøk hos sin søster og skrev da et kort til meg for overlevering ved anledning. Kortet ble lagt bort og glemt helt til at mitt søskenbarn Hjørdis Henriksen fant det i noen gamle papirer.
      Kortet var skrevet i 1938 og jeg fikk det til jul i 2005. Jeg var 8 år den gang kortet ble skrevet. Da kommer et gammelt ord til sin rett: Det som ikke er stjålet eller brent kommer til rette, sier Martin Stormo.