Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2006 klipp>Alfhild hos kongen
Alfhild hos kongen

Alfhild hos kongen

2008-12-03

 

 
I oktober i fjor fikk Alfhild Kolvik kongens fortjenestemedalje i sølv for sitt arbeid for speiderne på Ørnes. Torsdag 23. februar møtte hun opp på slottet i audiens.
       Alfhild forteller at hun gruet seg en del på forhånd. Tenkte på alt som kunne gå galt og alle tabbene hun kunne gjøre. Men så gikk det så bra, det ble så fint, det var en storartet dag forteller hun.
       Eldstedatteren Rita som bor i Haugesund var med som ledsager. Og nå er det blitt en ny ordning at en ikke kommer inn en og en i audiens. Nå samler de opp en stor gruppe. Blant annet var Shirley Bottolfsen fra Bodø med på gruppen som Alfhild som besto av 67 personer.
 Litt før kl. 14 ble porten åpnet av blide adjutanter i fine uniformer, forteller Alfhild. Først var det omvisning i det ene rommet etter det andre på slottet. Deretter ble de vist inn i den store audienssalen. Så kom kongen og han gikk rundt og håndhilste på alle. Han hadde et godt og fast hådtrykk. Deretter så svirret de rundt en tid og så var det servering med kanaper og god drikke og fotografering.
Så ble de delt opp i grupper på ti og ti og kongen gikk rundt og snakket med alle. Han var trivelig og blid og han flira og koste seg og han fortalte at å motta slike grupper i audiens var noe av det artigste han gjorde.Det hele varte ca to og en halv time.
Det var et gildt møte på alle måter. Men for meg ble det en ekstra fin dag med at etterpå så møttes ti stykker fra min familie på en restaurant på Grand hotell, og det var så hyggelig.
Det var en slik fin avrunding på dagen. Og jeg som grua meg på forhånd, og så ble det hele så bra fra begynnelse til slutt, forteller en glad og takknemlig Alfhild Kolvik.
Ojt.
 
Powered by Cornerstone