Meny

Ørnes Begravelsesbyrå as
Gammelveien 3
8150 Ørnes

Mail: terjeellen@gmail.com
Telefon: 97020731

Vi står til tjeneste med alt
vedrørende dødsfall og begravelser. 

Hilsen
Terje Isaksen

Søk i sidene våre
Du er her: FORSIDEN>Menighetsblad>Mblad 2006 klipp>Reinert Jansvik er 86 år.
Reinert Jansvik er 86 år.Reinert Jansvik er 86 år.

Reinert Jansvik er 86 år.

2008-12-03

 

Her er noen tanker omkring temaet spenning, som jeg fikk lyst til å dele med noen flere. Innenfor nevnte tema finnes det jo uendelige muligheter, så jeg regner ikke med å kunne imponere noen i så måte. For meg har jo dette begrepet forandret seg med årene. Og dette blir bare små glimt og repetisjon over det som var engang.
 
Barndom
Spenningen var sterkest og hyppigst i barneårene. Da var alt så spennende, både å være med til landhandleren, eller når vi skulle ut å fiske eller trekke fiskegarn. Å få se ei stor kveite ligge på 5-6 meters dypt vann, eller om det gjaldt bare ei rødspette flyndre. For ikke å nevne at en skulle se i kilenota etter laks når strøm og vindforhold var ideelle. Slike spenninger skulle jeg ønske meg flere av på mine gamle dager.
 
Ungdom
Jeg har blant annet arbeidet i tre sesonger på veianlegg i yngre år. Når jeg tenker tilbake på den spenning det var når vi med feisel og borr hadde fått til et 3-4 meter dypt hull i berget, og deretter brente ei gryte som skulle romme fra 15 opptil
30 kilo gummidynamitt eller lynitt pulver patroner. Når akortbasen hadde ropt sitt tredje varsko her, da var det spenning for alle pengene som vi bruker å si. Likedan kunne spenningen bli adskillig forsterket dersom en feil i lunta forårsaket at det ikke ble smell i det hele tatt. Å få en slik ladning til å detonere kunne være livsfarlig, om det ikke ble brukt tålmodighet og forstand.
 
Spennende å tro
Jeg har erfart at spenning finnes overalt hvor du enn farer eller hva du enn foretar deg. Men spenningen er jo en del av livskvaliteten hos mennesket. En av mine beste trosbrødre som nå er heime hos Herren brukte å si; Det er så spennende å tro på Jesus, eller å tro på Gud, at jeg tror livet mitt ville blitt fryktelig kjedelig om jeg ikke hadde Troen. Troens strid er en spennende strid, og for et våkent Guds barn vil den gjerne øke med årene. Det troende mennesket har etterlatt seg spor og vitnesbyrd om sin tro i alle land og riker over hele verden.
 
Frykten - en gudgitt gave
Og troen har en bror eller om du vil kalle den en søster, frykten, som er felles for alle skapninger. Likevel er mennesket det individ som frykten kan gjøre noe med, eller omvendt. I Bibelen skal det være 365 ganger at ordene frykt ikke er brukt, sies det.
 Men frykten er en gudgitt gave som menneskesjelen har førsteretten til. Fordi den er oss pålagt etter ordre fra ham selv. Frykten driver mennesket til å søke et skjulested eller et vern mot døden og dommen. ”Vær beredt at møta døden for den kommer dog til sist, utav alla dina møden, intet er dog mere visst”.
 
Skal vi møte våre kjære,
Se dem glade hist igjen?
Evig sammen med dem være, Aldri skilles fra en venn?
Møtes vi, møtes vi,
hist ved Jesu høyre side,
Hvor all smerte er forbi.
 
Hilsen Reinert Jansvik.
 
Powered by Cornerstone